A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Képzeljük el a robotporszívó kültéri változatát, amelyiknek nincs porfogója, nem szívja a levegőt, helyette levágja a füvet, miközben a telefonos app utasításait végrehajtja. Ma már a zajos és büdös robbanómotorosokat sok helyen felváltották és váltják le az elektromosok. Az új irányról, a megváltozott kertápolási szokásokról, és a legkorszerűbb okos technológiákról is mesél a Robomow robotfűnyírók forgalmazója, Kiss Tibor, az ICTS Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Legyen szó a pihenést, kikapcsolódást előtérbe helyező kertről vagy inkább a sportolást vagy egy játszótér kialakítását célzó szándékról, minden esetben fontos, hogy a gyep erős, strapabíró, egészséges legyen – és mindezt a lehető legkisebb időráfordítással érjük el.

A Robomow több mint 25 éve fejleszt robotfűnyírókat,   amelyek pont ezt a célt szolgálják: egyszerű kezelhetőséget, kevesebb ráfordított időt, cserébe több minőségi időtöltést a családdal.  Az elmúlt évben a Robomow RK modelljei (RK1000, RK2000) nagyon jó teszteredményeket értek el számos magazin tesztjén (pl. Haus & Garten Test, selbst ist der Mann német barkácsmagazinok). A Robomow pedig ezt a jól bevált platformot fejlesztette tovább, aminek eredményeképpen tavasszal két új modellel bővült a sorozat: az RK3000 Pro és az RK4000 Pro robotfűnyírókkal.

 

Az új RK modellek a korábbi típusokhoz képest új intelligens funkciókkal bővültek és hatalmas teljesítménynövekedést biztosítanak. Továbbra is jellemzője a sorozatnak az egyszerű telepítés, a könnyű kezelhetőség és az alacsony karbantartási igény.  Az új modellek különösen alkalmasak a 2000 m2-nél nagyobb gyepterületekre is: képesek akár 3000 m2-es (RK3000 Pro) vagy 4000 m2-es (RK4000 Pro) terület gondozására, ezzel egészen nagy területű pázsitok kezelése is lehetővé válik.

7,65 Ah-s vagy 10,2 Ah-s lítium-ion akkumulátorral működnek, maximális üzemidejük 90 – 120 perc. A kefe nélküli egyenáramú motorokkal felszerelt modellek kifejezetten halkan (64 dB alatti zajszinttel) működnek, mely különösen jó hír a szomszédoknak.

Az új kettős kaszaszerkezet két egymás melletti fűnyíró tárcsát foglal magába, összesen nyolc eltolt pengével, így a vágási szélesség duplájára, 42 cm-re nő a korábbi RK modellekéhez képest. A 20-100 mm-es, változtatható vágási magasságú ingás felfüggesztésű kaszaszerkezet gyorsan csúcsformába hozza a pázsitot, még egyenetlen terepen is. A robotfűnyírók akár 45%-os lejtőkkel is megbirkóznak. A kerekek futófelülete maximális tapadást és manőverezhetőséget kínál.

Robomow RK3000 Pro fűnyíró dupla kaszaszerkezete

Ezen felül, ami még előnyt jelent és időspórolást, az a szegélyvágó üzemmód. Minden új RK modell automatikusan túlnyír a tengelytávon, majd simán és folyamatosan fordul meg, amikor eléri a pázsit szélét („fordulásbeállítási mód”), így a gyep felülete hibátlan lesz, és a pázsit szélét sem kell utána igazítani.

A modellek 360 fokos érzékelővel rendelkeznek, így a robotfűnyírók minden irányban észlelik és elkerülik az akadályokat (pl. háziállatok, kertben hagyott játékok), ami jelentős biztonságot ad a felhasználóknak.

A kényelmi funkciók is felhasználóbaráttá teszik a készüléket, mint például az applikáción keresztüli programozás és a színes, 4,3”-es LCD érintőképernyő. Az „első alkalommal történő beállítás” program a felhasználót lépésről lépésre vezeti végig a telepítési folyamaton. Az érintőképernyőn látható alapvető beállítások – többek között az idő és dátum – mellett segít például alzónákat hozzáadni, végül pedig teszteli a lefektetett vezetékek helyzetét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelően távol vannak a szélektől vagy az akadályoktól.

A modellek még a karbantartás során is rengeteg időt takarítanak meg, hiszen a kaszaszerkezet és a kerekek tisztítása is automatikus folyamat.

Kiss Tibor, az ICTS Hungary Kft. ügyvezetője. kép: Oláh Csilla

Kiss Tibor, az ICTS Hungary Kft. ügyvezetője hosszas piaci vizsgálódás után akadt rá a Robomow márkára, amelynek 2004 óta a hazai disztribútora. „Cégünk nem csak értékesíti a termékeket az indulás óta felépített partnerhálózaton keresztül, hanem oktatást végez a forgalmazó partnerek számára, de ha szükséges direktben is ad terméktámogatást, telepítési segítséget a felhasználóknak. Központi szervizként pedig mindig rendelkezésre áll a szükséges mennyiségű eredeti alkatrész a Robomow fűnyírók különböző típusaihoz”. Azt, hogy melyik típust választják a vevők, azt leginkább a kertméret határozza meg, de Robomow RK új modellek megjelenésével már 4000 m²-ig tud ajánlani típusokat. „Egy biztos, akármelyik típusról is van szó, a Robomow mindig élen járt a termékfejlesztésben” – tette hozzá az ügyvezető.

Podcastunkban a Robomow robotfűnyírók forgalmazója, Kiss Tibor, az ICTS Kft. ügyvezető igazgatója még sok érdekességet is mesél.

Ha van kertje azért, ha még nincs azért érdemes meghallgatni.

A 2020 április 22-én, a Föld Napján indult podcastunk adásait meghallgathatja Soundcloud oldalunkon, elérheti az anchor megosztón keresztül több alkalmazásban (breaker; google podcast; overcast; pocket cast; RadioPublic; ezekben fel is iratkozhat ránk)

Greenfo podcastok a Spotify-on Greenfo podcastok az iTunes-on

Podcastunk RSS-csatornája itt található.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek