A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Beteg gyerekek kívánságainak teljesítése, értelmi sérültek művészeti képzése, segélyvonal bántalmazott nőknek, a magyar energiapolitika fenntartható pályára állítása, hulladékcsökkentés, egészséges, szezonális helyi ételek népszerűsítése – mi a közös bennük? Olyan társadalmilag hasznos tevékenységek és ügyek, amelyeket a MagNet Bank nyeresége 10%-ából támogat.

A pénzintézet közösségi adományozási programja keretében az ügyfelek közvetlenül rendelkezhetnek arról, hogy a saját nyereségük 10%-át mely civil szervezet kapja meg a pályázók közül. Az idén nyolcadik évébe lépett adományozási programon keresztül 72 millió forintot oszthatnak ki 80, a közösségért felelősen tevékenykedő egyesület és alapítvány projektjei számára.

Az energiahatékonysággal, éghajlatvédelemmel, a magyar energiapolitika fenntartható pályára állításának elősegítésével foglalkozó Energiaklub például a háztartásokban megvalósítható megújuló energia beruházásokról kíván tájékoztatást adni kiadványaiban.

A hulladékcsökkentés érdekében a hulladékszegény és környezettudatos mintákat és jó gyakorlat bemutatását a zászlajára tűző Humusz Szövetség egy mindenki számára elérhető környezeti szemléletformáló élményparkot szeretne létrehozni, a Felelős Gasztrohős Alapítvány pedig Gasztro Randi projektjével a helyi termelőket és vendéglátósokat kívánja összeboronálni azért, hogy mindenki egészséges, helyi és szezonális termékeket fogyasszon otthonában és az éttermekben is.

A MagNet közösségfejlesztési igazgatója, Molnár Csaba elmondta: „A civilek támogatása valójában olyan, mint társadalmi immunrendszerünk egészségben tartása, hiszen a civil kezdeményezések – bármilyen témában is tevékenykednek – sokat tesznek az életközösségünk különböző rétegeiben felbukkanó problémák enyhítéséért. Közösségi Bankként hiszünk abban, hogy ügyfeleink bevonásával, a mindennapokban apró tettek összeadódásával sokat tehetünk embertársainkért és környezetünkért.” A bank a KAP program 8 éve alatt ügyfelei közreműködésével 210 civil programot támogatott, és több mint 248 millió forintot osztott szét a fontos társadalmi ügyeket képviselő egyesületek és alapítványok projektjeire. 

A bank ügyfelei június 25-ig választhazják ki az általuk támogatni kívánt szervezetet a bankfiókokban, vagy a bank honlapján. 

Vajon mennyire vagyunk felnőttek? – Zöldunió interjú Molnár Csabával

Vajon mennyire vagyunk felnőttek? - Zöldunió interjú Molnár Csabával

Magyarország első közösségi bankja, a MagNet Bank közösségfejlesztési igazgatójával beszélgetett a Zöldunió etikus bankolásról, közösségről, és a pénz értékteremtő képességéről. Mit jelent, ha egy bank közösségi?

Alapvetően tágabban értelmezzük a hatáskörünket és a felelősségünket. Aktívan keressük, hogy menedzsmentként – tulajdonosokként, vagyis vezetőként – milyen módon tudunk pozitív gazdasági, társadalmi és környezeti hatást előállítani, támogatni. Megoldásokat keressük arra, hogy miként aktivizáljuk, hogyan vonjuk be azokat a közösségeket, akik – akár munkatársként, akár ügyfélként, akár más partnerként – hasonló értékek mentén kapcsolódnak hozzánk. Így gyakran a gazdasági profitot hozó termékek, szolgáltatások és a “szívmelengető” közös értékeket hordozó projektek közötti határok elmodósnak. Tovább >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás