A rovat kizárólagos támogatója

Lakást épít? Felújít? Előbb utóbb döntenie kell, hogy milyen nyílászárókat vegyen. Az ár mellet fontos szempont a hőszigetelési tulajdonság is, és itt is igaz, hogy ugyan drágább az energiatakarékosabb, korszerűbb termék, de a növekvő energiaárak mellett egyre rövidebb időn belül megtérül a magasabb ár.

Korszerű szigeteléssel, nyílászárókkal felezhetőek a hűtés/fűtés költségek. Mire figyeljünk a vásárlásnál? Fa, műanyag?  Mennyire tartós? Környezetbarát? Egyáltalán hol tart ma a technológia? Milyen új irányok vannak ablakfronton?
Hasznos információk a Gealan cégcsoport Kelet-Magyarországi Területi Értékesítési Vezetőjétől, Kocsis Lajostól.

Gealan Kocsis Lajos kép: Sarkadi Péter

 Miért GEALAN?

A vállalaton belül történik a GEALAN profilok fejlesztése, gyártása ás értékesítése. Ezek a profilok teszik lehetővé, hogy feltűnően szép, kifejezetten stabil és különösen biztonságos ablakokat, ajtókat és modern tolható megoldásokat gyártsunk és kiváló hőszigetelési értékekkel lássuk el. A profilgyártáshoz használt extrudáló szerszámokat a GEALAN saját, magasan automatizált szerszámgyárában gyártja.
Az okos szellőztetési- és ablakautomatizálási termékek nemcsak maximális energiahatékonyságot tesznek lehetővé, hanem kényelmet és egészséges beltéri klímát is jelentenek.

Az építőipari szektor jelenleg az energiafogyasztás 40%-ért felelős Európában – de az EU 2050-ig klímasemlegessé szeretne válni. Hogyan sikerülhet ez? „Takarékoskodnunk kell az erőforrásainkkal – több újrahasznosított anyaggal lenne érdemes kalkulálni. 2019-ben mintegy 726 000 tonnával csökkent a CO2-kibocsátás pusztán azzal, hogy egyre többen, egyre tudatosabban használnak újrahasznosított anyagokat. Többek között ez is elhangzott  GEALAN   június elejei Nemzetközi Jövő Fórumán, melynek az egyik kulcstémája volt a fenntarthatóság:

A beszélgetés támái:

— újrahasznosítás: már most a régi kibontott PVC anyagokat 30 %-ban felhasználják az új ablakoknál. Sajnos itthon nem megoldott ezek szelektív gyűjtése.
— energiahatékonyság (pl. kisebb súly – alacsonyabb szállítási költség) fenntarthatóság
— szellőzés fontossága
— mit tudnak az okosablakok?
— szakemberhiány és a képzés hiánya
— A holland szakemberek bemutatták a felújításhoz optimalizált rendszerüket, amellyel a meglévő ablakkeretek néhány fogással egyszerűen, biztonságosan és fenntarthatóan átépíthetők, és így az ablakrendszer a jelenlegi szabványoknak megfelelő állapotba hozható.
— Hogyan lehet passzívház szabványokat sokoldalúan és megbízhatóan megvalósítani különböző GEALAN rendszerekkel?

Teljes értéklánc: a GEALAN az értékesítéstől kezdve a tervezésen keresztül, az értékesítés utáni ajánlatokig a teljes folyamatot, az ablakok felvázolásától a beépített elemek karbantartásáig a legkorszerűbb digitális megoldásokkal kísérni és támogatja.  A műanyag ablak- és ajtóprofilok innovatív rendszer-szolgáltatójaként a GEALAN átfogó szolgáltatásokat is kínál partnereinek. Az építész tanácsadó és építéstechnikai szolgáltatásunk szaktudással segíti az építészek és tervezők mindennapi munkáját. Az intelligens eszközök leegyszerűsítik a tervezést és az ajánlattételt. Tanfolyamok és szemináriumok naprakészen tartják partnereinket a GEALAN megoldások tekintetében. A GEALAN cégcsoport műanyag ablak- és ajtóprofilok egyik vezető gyártója Európában.

A 2020 április 22-én, a Föld Napján indult podcastunk adásait meghallgathatja Soundcloud oldalunkon, elérheti az anchor megosztón keresztül több alkalmazásban (breaker; google podcast; overcast; pocket cast; RadioPublic; ezekben fel is iratkozhat ránk)

Greenfo podcastok a Spotify-on Greenfo podcastok az iTunes-on

Podcastunk RSS-csatornája itt található.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás