Hirdetés
(X)

Az aktív élet és az önálló helyváltoztatás véghezvitele igen komoly kihívás elé állítja azokat a mozgáskorlátozottakat, akiknek kerekesszékre van szükségük. A technika fejlődésével szerencsére a kerekesszékek egyre könnyebbek és kényelmesebbek lettek, de a huzamosabb használatukhoz így is komoly fizikai erőre van szükség. Ebben tudnak segíteni az elektromos kerekesszékek.

Kiknek hasznos?

A köztudatban az él, hogy az elektromos kerekesszékeket főleg azok a mozgáskorlátozottak használták, akiknek nem volt más lehetőségük felső végtaghiány vagy bénultság következtében. Ezzel szemben napjainkban sok olyan mozgássérült ember is elektromos kerekesszéket választ, akik a hagyományos változattal is tudnak közlekedni. Annak érdekében teszik ezt, hogy egyszerűsítsék a közlekedésüket, és a fizikai erőnlét ne korlátozza a mozgásuk szabadságát.

A GyógyászatiShop.hu elektromos kerekesszék kínálatában könnyen meg lehet találni az egyéni igényeknek megfelelő eszközt. Ezek a kerekesszékek természetesen sokat tudnak segíteni olyanoknak is, akik erőnlétükből kifolyólag nem képesek már a mechanikus kerekesszék használatára.  Ezenfelül olyan egyéneknek is megkönnyíti az életét, akiknek valamilyen szívbetegségből adódóan kizáró tényező a mechanikus kerekesszékek használatához szükséges erőkifejtés.

Az elektromos kerekesszék előnyei

Az elektromos kerekesszékek széles választéka lehetővé teszi, hogy mindenki egyéni igényeknek megfelelő darabot válasszon. Nem akadály az átlagtól eltérő testmagasság vagy a testsúly sem. Ezek az eszközök lehetővé teszik, hogy az eddig nehezen vagy egyáltalán nem megközelíthető helyekre is el lehessen jutni, mind otthon, mind pedig a külvilágban. Az elektromos kerekesszékekkel – a kis fordulókör miatt – szűk helyeken is viszonylag egyszerű a közlekedés.

Léteznek összehajtható elektromos kerekesszékek is, amelyek nagyon megkönnyítik azt, ha valaki autóval akar közlekedni. Ezenfelül létezik olyan kerekesszék is a kínálatban, amelynek nemcsak a háttámlája dönthető, hanem a fejtámlája is pontosan a használója igényeinek megfelelően állítható.

A használatuk

Az elektromos kerekesszékek egy joystick segítségével vezérelhetőek, amely lehet kézi irányítású vagy akár az áll és száj használatával is működtethető. A mechanikus kerekesszékekkel szemben a hátsó kerék lényegesen kisebb, ezáltal a szűkebb helyeken is könnyebb velük a közlekedés és a fordulás. Képesek akár a saját tengelyük körül is megfordulni.

A sebessége állítható, így könnyen lehet szabályozni azt, az időjárás, a környezet és annak függvényében, hogy otthon vagy kültéren szeretnénk használni a kerekesszék. A mágnesfékek biztonságos megállást tesznek lehetővé, szükség esetén pedig a rögzítőfék segítségével tömegközlekedésen is használható. Az elektromos kerekesszékek lehetővé teszik a szabadabb mozgást, és az egyszerűbb közlekedést a mozgássérültek számára.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás