A rovat kizárólagos támogatója

Por, sár, füst, fairtás, erőszak – így épül Persányi Miklós városligeti zöldügyi biztos fairtásos csodaparkja. A Ligetvédők videója a BIODOOM-ról. Érdemes végignézni, minden perce újabb meglepetést tartogat! A kivitelező Orbán Viktor “kötélbarát” oligarchája, Garancsi István Market építő Zrt.-je sok tíz milliárdért.

Az egykori Vidámpark helyén óriási területen folyik titokban a Liget Budapest eddigi legnagyobb disznósága! És az igazi építkezés még el sem kezdődött.

A Városliget zöldügyi biztosa által felügyelt másfél éve tartó természeti pusztítás és a magyar kivitelezői valóság részletes bemutatása. Óriási területen folyik titokban a Liget Budapest eddigi legnagyobb disznósága! A Ligetvédők hosszú, de soha nem látott nézőpontokat feltáró videóját érdemes végignézni (vigyázat, 18+ nyelvezet!), minden perce újabb meglepetést tartogat.
Drónfelvételek: Szilvási László, 2017.12.08.
Kövesd a Ligettel kapcsolatos eseményeket a Ligetvédők Facebook-oldalán >>> 

32,7 milliárdért építik Garancsi cégei a Pannon Parkot a Városligetben

32,7 milliárdért építik Garancsi cégei a Pannon Parkot a Városligetben

2015 januárjában jelentette be Kovács Zoltán kormányszóvivő, Tarlós István főpolgármester és Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója, hogy a kormány 25 milliárd forinttal támogatja az állatkert felújítását, a régi vidámpark területén megépülő Pannon Park és Mesepark létrehozását. A beruházást egy kormányrendelettel nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügynek nyilvánították.

A Fővárosi Állatkert 2016 októberében írt ki nyílt közbeszerzést a Pannon Park kulcsrakész kivitelezésére. Az EU közbeszerzési értesítő 2017. március 1-i száma szerint a tender eredménytelenül zárult, mert az állatkertnek nettó 20,8 milliárd forintja van a projektre, de ennél drágább ajánlatokat kaptak a kivitelezésre jelentkezőktől.

A munkára ketten jelentkeztek: a STRABAG-MML Kft. 36 milliárdos, valamint közös ajánlattevőként a Market Zrt. és a Vilati Szerelő Zrt. 34 milliárdos ajánlatot tett.  Az állatkert ezután hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban kereste a kivitelezőt, az eredmény augusztus 23-án jelent meg az EU-s közbeszerzési értesítőben. Ahogy korábban, most is csak a STRABAG-MML Kft. és a Market-Vilati páros pályázott a munkára, aminek költségét most már nettó 35,4 milliárd forintra becsülte a Fővárosi Állatkert. A tender nyertese a Market-Vilati duó lett nettó 32,7 milliárdos ajánlattal.

A Vilati Szerelő Zrt. a jogelőd Vilati Szerelő Kft. átalakulásával 2016 elején bejegyzett cég, melynek tulajdonosai a Market és egy másik Market-leányvállalat, a Meritous Group Zrt. A Pannon Park építéséhez a Market és a Vilati az ajánlatuk szerint alvállalkozókat fognak igénybe venni, de nem hozták nyilvánosságra, hogy mely cégekről van szó.

Kapcsolódó anyagok:

A nagy Biodóm blöff!

Persányi zöldügyi miniszteri biztos lesz?

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek