A rovat kizárólagos támogatója

Neves szakértőkből álló elnökség vezetésével megalakult a Magyar Állatvédelmi és Állatjólléti Társaság (MÁÁT) Budapesten.

Végh Ákos, az egyesület elnöke elmondta: a mai Magyarországon nagy szükség van egy olyan civil szervezetre, amely szakmai és tudományos módszerek segítségével keresi a választ a társadalom által legtöbbször érzelmi alapokon feltett állatvédelmi kérdésekre. Számos kutatás foglalkozik újra és újra felmerülő állatvédelmi kérdésekkel – mint például a vágóállatok szállítása, valamint a kóbor ebek, a kísérleti állatok és az állatkerti állatok sorsa -, azonban ezeknek a kutatásoknak az eredményéről, és a mindezek nyomán tett szakmai erőfeszítésekről a társadalom nem értesül. A Társaság ezt az űrt hivatott betölteni.

Az egyesület célja a hazai, állatvédelemmel foglalkozó kutatások segítése, az elért eredmények széles körben történő ismertetése, állatvédelmi oktatási anyagok összeállítása és elérhetővé tétele széles körben, továbbá tudományos rendezvények szervezése és a szakmai ismeretterjesztés. A MÁÁT fontos feladatának tekinti mindezeken felül szakmai állásfoglalások kidolgozását a társadalom érdeklődését kiváltó állatvédelmi kérdésekben, illetve konkrét – legfőképpen állatkínzást érintő – esetek kapcsán.

Az elnökség tagjai – többek között – Fodor Kinga alelnök, egyetemi adjunktus, az állatvédelem tantárgy felelőse a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán; Pallós László, országos állatvédelmi főfelügyelő, a Társaság titkára; Papp Endre, a nyíregyházi állatkert igazgató-helyettese és állatorvosa; Plachy Melinda, a Fővárosi és Pest Megyei Kormányhivatal állatvédelmi felügyelője és Tőzsér János, egyetemi tanár, a Szent István Egyetem Állattenyésztés-tudományi Intézetének igazgatója.

Az egyesület tagjai közé vár minden olyan, felsőfokú végzettséggel rendelkező magyar vagy külföldi állampolgárt, aki érdeklődik az állatvédelem iránt, illetve az állatvédelem területén tudományos, oktatási, ellenőrzési, vagy ezeket segítő tevékenységet végez.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás