A rovat kizárólagos támogatója

Állatokkal vonultak fel a résztvevők a budapesti Andrássy úton az Állatok Világnapja alkalmából szervezett felvonuláson és megemlékezésen.

Vasárnap délelőtt a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség (MÁTSZ), a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány, a Fauna Alapítvány és a Noé Állatotthon Alapítvány által rendezett felvonuláson mintegy 300 ember vett részt sok kutyával és egyéb állatokkal: macskával, vadászgörénnyel, patkánnyal, szamárral, nyúllal és alpakával.

Állatvédelmi felvonulás Budapesten Állatvédelmi felvonulás Budapesten. További képekért kattintson a fotóra!

A demonstráció résztvevői a Bazilika mellett gyülekeztek, ahol több, arra érdemes állatvédő kitüntetést vehetett át. 11 óra környékén idult el a menet, amely végigment az Andrássy úton, egészen a Hősök teréig. Ez utóbbi helyszínen Schneider Kinga a Noé Állatotthon Alapítvány nevében mondott beszédet  egy általa megmentett birka társaságában. A szónok az egy évvel ezelőtti devecseri vöröiszap-katasztrófa állat áldozataira és az idén szeptemberben szintén a Hősök terén megrendezett Magyar Vágtán megsérült, majd elaltatott lóra emlékezett meg. Utána a demonstráció résztvevői mécseseket helyeztek el a téren.

Állatvédelmi jogi tájékoztató a Zöld Jogász rovatunkban >>>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek