Hirdetés
greenfo/mti

Állatvédők hajója, egy, a tenger élővilágának megóvásáért küzdő trimarán viseli ezentúl Brigitte Bardot francia színésznő nevét.

A harcos állatvédőként ismert filmcsillag alapítványa és a Sea Sheperd nevű környezetvédő szervezet közösen vásárolta meg a hajót, amelynek első küldetése június 1-jén kezdődik Líbia partjainál. A legénység a kékúszójú tonhalak illegális halászatát akarja megakadályozni a térségben. Mivel előfordulhat, hogy az orvhalászok és -vadászok felfegyverzettek, a környezetvédők golyóálló mellényt viselnek majd.
A trimaránt Bardot távollétében keresztelték meg, a pezsgősüveget Albert Falco, Cousteau kapitány legendás hajója, a Calypso legénységének veteránja vágta a trimarán testéhez.

"A Brigitte Bardot a két szervezet közötti együttműködés új szakaszát jelképezi a tengeri fajok védelmére" – örvendezett Christophe Marie, a színésznő alapítványának egyik vezetője. A hajó korábban a Gojira nevet viselte, és télen már részt vett egy bálnavadászat ellen irányuló antarktiszi kampányban. Hossza 35 méter, legnagyobb sebessége óránként 44 kilométer. "Rendkívül gyors, így nagy hasznunkra válhat az orvvadászok feltartóztatásában" – hangzott el a dél-franciaországi avatáson.

A trimaránon 15 fős legénységnek van hely. A Brigitte Bardot felderítő hajóként működik majd a Steve Irwin nevű 60 méteres, helikopter-leszállóval is rendelkező hajó mellett.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás