Hirdetés

Az amerikai kongresszus közlekedési és infrastrukturális kérdésekkel foglalkozó bizottságának tagjai látogatást tettek a környezetvédelmi tárcánál, ahol Őri István közigazgatási államtitkárral folytattak megbeszélést. A politikusok a látogatás során az uniós csatlakozásból adódó környezetvédelmi és vízügyi feladatokról tájékozódtak.

Őri István ismertette a delegáció tagjaival a magyar környezetpolitika legfontosabb kérdéseit, beszámolt a már folyamatban lévő és a közeljövőben tervezett nagyberuházásokról, a hazai fejlesztési lehetőségekről, valamint Magyarország vízgazdálkodási és vízvédelmi helyzetéről.

Magyar-amerikai környezetvédelmi együttműködés keretében 3 automata vízminőség mérő monitorállomás épült 2000 márciusában a Hernád, Szamos és Berettyó folyók határszelvényében. A műszerek a külföldről érkező rendkívüli vízszennyezések esetén azonnal riasztják a vízvédelmi szakembereket. Ugyancsak az Egyesült Államok támogatásával alkalmaznak több magyarországi településen – köztük a nagytétényi Ipari Logisztikai Parkban – egy amerikai fejlesztésű természetközeli szennyvíztisztítási technológiát. A környezetvédelmi programok mellett szakmai együttműködés folyik a két ország több nemzeti parkja között az Amerikai Nemzeti Park Szolgálattal aláírt megállapodás részeként.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás