A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Ángyán József szerint a Fidesz és az MSZP azzal, hogy nem támogatja az adóhatósággal kapcsolatos vizsgálóbizottság felállítását, azt bizonyítja, hogy “egységes maffiahálózat irányítja a háttérből a politikát” évtizedek óta.

A volt fideszes, jelenleg független képviselő Schiffer Andrással, az LMP frakcióvezetőjével közösen múlt héten kezdeményezett felállítani egy olyan parlamenti bizottságot, amelyik a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról (NAV) megjelent hírek miatt folytatna vizsgálatot. Egy korábbi sajtótájékoztatón ugyanis Horváth András, a NAV munkatársa – aki már benyújtotta lemondását – arról beszélt: nagyobb hazai cégek és multik évente több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál.
A mai sajtótájékoztatón Schiffer András ismertette: a kezdeményezésüket 50 képviselő írta alá, az LMP mellett a Jobbik frakciójának tagjai, valamint a független képviselők egy része. Vagyis az LMP-s politikus szerint sem a Fidesznek, sem az MSZP-nek nem érdeke az, hogy "az ország kiszabaduljon a maffiahálózatok szorításából".

Schiffer András bejelentette, közérdekű adatkéréssel fordulnak a nemzetgazdasági miniszterhez, hogy 15 napon belül megkapják az ügyben egy hétvége alatt lefolytatott minisztériumi vizsgálati jelentést és megismerhessék annak főbb megállapításait.
Ángyán József úgy értékelte, a Fidesz-KNDP és az MSZP magatartása azt bizonyítja, hogy egy "néhány tucat gazdasági szereplő által irányított maffiahálózat kisajátította a politikát", és a két politikai oldal csak ennek a maffiahálózatnak a "délelőttös és délutános műszakjai". "Mi más indokolhatná, hogy egyik oldal sem támogatja ezt a vizsgálóbizottságot?" – tette fel a kérdést.

FRISSÍTÉS: 

Horváth András már két éve milliárdos számlagyárakra figyelmeztette a Fideszt

 


Lásd még:  
Érinthetetlenek: Ángyán Józseffel a földmutyiról beszélgettünk

Ezért nem vizsgálhatja az ellenzék a NAV-botrányt >>>

Ángyán Józseffel kapcsolatos cikkek a greenfon >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás