A rovat kizárólagos támogatója

Tovább bővül a budapesti közbringarendszer szolgáltatási területe. Az újabb mérföldkövet jelentő 100. gyűjtőállomást a III. kerületi Kolosy téren ünnepélyes keretek között ma adta át Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, Dr. Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója és Szollár Domokos, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.

A 100. gyűjtőállomással egy időben további 12 új gyűjtőállomást kapcsoltak be a rendszerbe, valamint 136 kerékpárral bővült az almazöld flotta, így összesen 112 gyűjtőállomás, 1286 bringa várja a MOL Bubi használóit. A MOL Bubi 2014. szeptemberi indulása óta Budapest szimbólumává vált, a közbringák a mindennapok szerves részévé lettek. Az elmúlt két év során a budapestiek és az idelátogató turisták több mint 1,4 millió alkalommal használták az almazöld kerékpárokat. A népszerű biciklikkel már több mint 2 millió kilométert tettek meg, így akár az Egyenlítő mentén 50-szer is megkerülhették volna a Földet.

A közbringarendszer népszerűségének titka, hogy a felhasználók igényeire reagálva az üzemeltetők folyamatosan fejlesztik a szolgáltatást, kiterjesztve azt a budapestiek minél szélesebb körére. Ennek szellemében került sor a közbringarendszer további bővítésére a II., a III. és a XII. kerületben olyan új helyszíneken, amelyek eddig nem tartoztak a MOL Bubi szolgáltatási területébe, így már nemcsak Budapest belvárosában, de azon kívül is egy új közlekedési lehetőséget nyújt a közösségi közlekedés legfiatalabb tagja. A fejlesztéseknek köszönhetően jelenleg Budapest 12 kerületében 112 gyűjtőállomás és 1286 kerékpár várja a MOL Bubi közbringarendszer használóit.

A Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, Dr. Dabóczi Kálmán a mai átadón a környezetbarát és biztonságos közbringarendszer érdemeit méltatva kiemelte: a MOL Bubi utazási láncban gondolkodtat, modellje és működési rendje összeköt, kapcsolatot teremt. A MOL Bubi léte jelzi, hogy van alternatíva. Ha a BKK FUTÁR alkalmazással útvonalat tervezünk, akkor abban nemcsak a buszokat, a villamosokat látjuk, de azt is, hogy a MOL Bubi gyűjtőállomásokon hány szabad kerékpár van, így valós idejű adatokkal tudunk választási lehetőséget ajánlani annak, aki szívesen használja a közbringákat. Itt kezdődik a 21. század, a smart city – jelentette ki a vezérigazgató.

Dr. Dabóczi Kálmán beszélt arról is, hogy még nem teljes a hálózat: várhatóan a duplájára bővül majd az elkövetkezendő években. A tervezett, jövőbeli fejlesztések közé tartozik a közbringarendszer integrálása az elektronikus jegyrendszerbe – mondta el a vezérigazgató. Óbudán kiemelten kezeljük a kerékpározás biztonságos feltételei érdekében történő infrastrukturális fejlesztéseket, továbbá minden olyan programot, amely a kerékpározás népszerűsítését célozza – emelte ki Bús Balázs, a III. kerület polgármestere.

sim_9451

A Polgármesteri Hivatal kerékpárral munkába járó dolgozói anyagi támogatást kapnak, havonta maximum 8000 forint értékben, öt alkalommal nyertük el a Kerékpárosbarát Munkahely címet, elkészítettük az Óbudai Kerékpáros Koncepciót, 5000 diáknak eljuttattuk a Kerékpáros Kisokost, idén 4 helyszín bekapcsolásával elindítottuk az ingyenes Bike & Breakfast bringásreggeli programunkat, évente megrendezzük a Tour de Óbuda nevű kerékpáros túrát, továbbá szeptembertől elindult az ingyenes kerékpár-regisztráció, továbbá minden kerületinek lehetősége van kedvezményesen biciklit kölcsönözni – sorolta a kerület vezetője az eddigi intézkedéseket.

Az óbudai múzeum-negyed illetve Óbuda, mint a Dunakanyar városkapuja eddig is célpont volt a kerékpáros turisták körében, de bízunk benne, hogy az új MOL BUBI állomások még vonzóbbá teszik kerületünket.

13 új MOL Bubi gyűjtőállomás helyszínei:
• Csalogány utca–Medve utca (II. kerület) • Kolosy tér (III. kerület) • Bécsi út–Óbudai Egyetem (III. kerület) • Zsigmond tér (II. kerület) • Lajos utca–Nagyszombat utca (III. kerület) • Szépvölgyi út H (III. kerület) • Szent Margit Kórház (III. kerület) • Kiscelli utca–Zápor utca (III kerület) • Városmajor–Nyúl utca (XII. kerület) • Szilágyi Erzsébet fasor–Fogaskerekű vasút (XII. kerület) • Szent János Kórház (XII. kerület) • Csörsz utca–MOM Kulturális Központ (XII. kerület) • MOM Park (XII. kerület)

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek