A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Viccből befestett sólymokat hittek új madárfajnak Új-Zélandon csaknem két éven át. A sólyomfestő gazdát bűnösnek mondták ki állatokkal szembeni kegyetlenkedésben.

A turpisság azután derült ki, hogy az egyik sólymot nemrégiben elgázolta egy autó. A sólyomfestő egy gazda volt, Grant Michael Teahan, aki madárlesőket akart megtréfálni. Annyira jól sikerült neki, hogy madárrajongók – köztük szakértők is – már 2009 elejétől új faj felfedezésének diadalában reménykedtek. Lefényképezték az egészen szokatlan külcsínű, rózsaszínre és pirosra befújt sólymokat, a fotókat pedig sorra küldték a helyi újságnak.
Teahan azon bukott le, hogy eljuttatott egy videót a sajtónak, amelyen magát örökítette meg, amint szarkát fog csapdával. Csakhogy a csapda magán viselte a sólyomfestés nyomait, ugyanis ugyanolyan festékárnyalatokban pompázott. Felfigyelt erre a rendőrség, és lenyomozta Teahan kilétét.
A gazda addigra ugyan törölte otthoni számítógépéről a festett sólymos fotókat és videókat – merthogy ő is készített ilyeneket -, ám a rendőrség informatikusai helyreállították a törölt adatokat, Teahan pedig bíróság elé került.
Bűnösnek mondták ki állatokkal szembeni kegyetlenkedésben – adta hírül a Yahoo amerikai hírportál. A büntetés mértékéről még nem tudni.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás