Hirdetés

Egy állva kiszáradt kenguru teteméről készült fotó sokkolja az ausztrálokat. A képet egy új-dél-walesi farmer tette közzé, és rögtön szimbólummá is vált a kontinensen.

Len MacLean morundahi birtokán talált a kenguru maradványaira. Az állatot szokatlan módon, állva, farkára támaszkodva érte a halál, a kiszáradt izmok és a bőr teljes egészében egyben tartották a csontvázat. MacLean szerint az elhullott állatok csontjai rendszerint a földön szóródnak szét, miután a dögevők elvégzik a maguk munkáját. A szárazságban azonban még a rókáknak sem volt energiájuk a préda szétmarcangolására.

Ausztráliában az elmúlt 100 év legsúlyosabb szárazsága pusztít, és a meteorológusok szerint továbbra nincs sok kilátás arra, hogy a helyzet belátható időn belül megváltozzon.
 

A Daily Mail tudósítása szerint meteorológiai intézet adatai szerint április óta az ország nagy részén a lehullott csapadék mennyisége még a 20 százalékát sem érte el az ilyenkor szokásosnak. A farmerek országszerte dollár milliókat költenek a haszonállatok megvédésére, főként takarmánybeszerzésre költenek sokat. A zöld takarmány teljes hiánya miatt azonban hamar kifogynak a tartalékok, ezért sok helyen az állomány létszámának csökkentésére kényszerülnek, a szarvasmarhákat például nagy számban lövették le a gazdaságok- írta a 24.hu.

Ausztráliában 100%-os a szárazság >>>
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás