Hirdetés

A XVIII. kerület első ízben csatlakozik az öt évvel ezelőtt Franciaországban meghirdetett európai autómentes nap rendezvényeihez. Minden év szeptember 22. napján autómentes napot tartanak ezután, esélyt kínálva a polgároknak arra, hogy egészségesebb és barátságosabb környezetben új oldaláról ismerhessék meg kerületüket, annak lakóit és kulturális örökségét.

Az autómentes nap programjai között a legérdekesebb kezdeményezéshez, az ingyenes kerékpárhasználat beindításához lakossági segítséget is kérnek a szervezők – ismertette a programot Eszes János, a XVIII. kerületi önkormányzat sportreferense. Bécsi mintára szeretnék lehetővé tenni Pestszentlőrinc és Pestszentimre között a kerékpár-közlekedést: a kijelölt állomáshelyekről mindenkinek lehetősége lesz kétkerekűvel megközelíteni az úti célját. A depókból vehető járgányokért nem kell fizetni, a használónak egyetlen kötelezettsége lesz: este visszavinni vagy egy másik depóban hagyni a járgányt.

A szolgáltatást szeptember 22-én indítják, de időtartama a felhasználók becsületességétől függ, attól: nem tűnnek-e majd el a feltűnő színre festett biciklik. A kerületieket a szervezők arra kérik, hogy a már számukra értéktelen, üzemképtelen kerékpárjaikat, ha lehetséges, ajánlják fel a program céljaira. Az önkormányzat vállalja ezek felújítását és későbbi folyamatos karbantartását.

Megfelelő feltételek mellett az első járat a szeptember 22-i autómentes napon elindulhat. Bővebb felvilágosítást kaphatnak az érdeklődők a 296-1464-es vagy a (06-20) 366-1556-os telefonszámokon.
2002. augusztus 19.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás