Hirdetés

Százzal is haladhatott a jeladója szerint a Hidasnémeti környékén kilőtt svájci farkas. A Hernádba dobhatta az elkövető a farkas tetemét. A Facebookon petíció indult, hogy a farkasgyilkos  kapja meg a legszigorúbb kiszabható büntetést, vagyis kapjon letöltendő börtönt.

boon.hu című borsodi lap információi szerint egy borsodi ingatlannal is rendelkező vadász-vállalkozó lőhette ki a Svájcból Magyarországig vándorló, M237-es jelű farkast a napokban, a lapnak nyilatkozó, névtelenséget kérő szakértők szerint valaki egy autóúton, vagyis járművel szállíthatta az állatot, mert a jeladós nyakörve egy időben száz kilométer fölötti sebességgel „haladt”. A természetvédők a jeladó adatai alapján kezdték el keresni az állatot, a tetemét végül Hidasnémeti közelében találták meg.

A telex kereste a rendőrséget, hogy megtudja, valósak-e az információk, vizsgálja-e a rendőrség a jeladót, és megtalálták-e a farkas tetemét, de kérdéseikre azt a választ kapták, hogy az eljárás jelenlegi szakaszában nem adhatnak információt. A Nemzeti Nyomozó Iroda természetkárosítás bűntett miatt indított büntetőeljárást.

Közben a Facebookon petíció indult azért, hogy az, aki kilőtte a farkast, kapja meg a legszigorúbb kiszabható büntetést, vagyis kapjon letöltendő börtönbüntetést a tettéért. A kezdeményezők szerint erre azért van szükség, hogy „valós következménye legyen a természet elleni bűntetteknek”.

A svájci farkas lelövéséről az elmúlt napokban hangos volt a sajtó És már szinte hungarikum jelkép lett az elhíresült erdőmentes lombkoronasétánnyal.

Az M237 jelű farkast Hidasnémeti környékén lőhették ki. Az állat légvonalban több mint 700 kilométert tett meg egy év alatt: a svájci Surselva régióból indult útnak, és február közepén már Budapest közepén járt. Március végén egy nógrádi vadkamera előtt is elhaladt, és úgy látszik, nem is állt meg ott, hanem továbbment Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye felé.

A kilőtt farkas valószínűsíthetően 2021-ben született, és tavaly tavasszal indulhatott útnak, az M237-es által megtett táv még nem rekord, de már most az egyik leghosszabb út, amit egy farkas valaha megtett a Wolf Switzerland Group nevű egyesület szerint. A farkasok Európában védett állatnak számítanak, a tagállamok kormányai azonban különleges körülmények között engedélyezhetik a kilövésüket.

Kapcsolódó anyagok:

A Dunát átúszva már Nógrádban kószál a svájci farkas

Állítólag lelőtték a nálunk kószáló svájci farkast

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás