Hirdetés
Élőlánc Magyarországért sajtóközleménye

Az Élőlánc Magyarországért tiltakozik az állami földek tervezett privatizációja és a közvélemény ezzel kapcsolatos, folyamatos félrevezetése ellen.

Pártunk májusban nyílt levélben fordult az ország közjogi méltóságaihoz, hogy felhívja a figyelmet a közvagyonnal, főként az állami földekkel és ezek pályázataival kapcsolatos visszaélésekre, az államot ennek kapcsán érő súlyos károkra. A Legfőbb Ügyészség ennek alapján megkezdte az állami földek pályázati eredményeit elemző 529 oldalas Ángyán jelentés áttekintését. A kormány eközben azon mesterkedik, hogy a pályázatokon és egyéb módon bérbe adott 500.000 hektár állami földet kedvezményesen vagy ingyen a jelenlegi bérlők tulajdonába adja.

Az állami földvagyon privatizációja nem közérdek. Az sem, hogy olyanok jussanak közpénzen földtulajdonhoz, akik a föld bérleti jogát csalárd módon vagy jogtalanul kapták meg. A titkosított, alkotmányos aggályokat is felvető pályáztatás miatt nem is tudható, hogy a jelenlegi bérlők milyen hányada jutott ily módon bérleti joghoz, de hogy vannak ilyen esetek, azt igazolja az a jogerős ítélet, amely szerint egy pályázat nyertese még csak pályázni sem volt jogosult.

A privatizáció szükségességét indokló érvelések félrevezetőek és álságosak. Az állami földeknek, más országokhoz hasonlóan, a nemzet egészének érdekét kell szolgálniuk rövid és hosszú távon egyaránt. Követeljük ezért az állami földek állami tulajdonban tartását és a csalárd pályáztatás eredményeinek megsemmisítését!

 Az Élőlánc Magyarországért közleménye   
 

A Magosz és a közös földvagyonunk szétrablása

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás