A rovat kizárólagos támogatója

A Macskaárvaház Alapítvány március 15-e alkalmából Kápolnán teszi közzé az alapítvány 12 pontját, ezzel is tisztelegve a 48-as hősök előtt.

Ezek lennének ma azok a forradalmi gondolatok, amelyek a jövőt befolyásolnák, környezettudatosabb módon képzelnénk el a jövőképünket. Ma a forradalmi gondolatok nem feltétlenül politika természetűek, hanem ökológiai természetűek is. Ezért ezt most az állatvédelem területén tesszük meg, reméljük, hogy erről is híres lesz Kápolna, azzal, hogy itt fogalmazták meg az állatvédelem 12 pontját – tájékoztatott Bóday Pál, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Kiemelte, a 12 pontot oda tűzik majd, ahová az első 48-as emlékmű épült Kápolnán, ami az országban az első ilyen emlékmű volt.
– Ezeket a pontokat társadalmi vitára bocsájtanánk, örülnénk, ha a pártok, politikusok, magánemberek hozzászólnának, örülnénk, ha támogatni tudnák – mondta Bóday Pál.

Az állatvédelem 12 pontja – tisztelet az 1848-as hős forradalmárainak

1. Vegán táplálkozás népszerűsítése, alternatívaként elérhetővé tétele a közétkeztetéssel foglalkozó hálózatokban.

2. Állatkínzás törvényi tényállásának, pontosítása, kiterjesztése, jelentős szigorítása, a büntetőeljárási törvény módosítása, hogy a jövőben gerinces állatokról ne tárgyként, hanem élő, érző lényként fogalmazzanak a magyar törvények. Hobbivadászat szigorú korlátozása, hosszabb távon betiltása.

3. A vallási, etikai oktatás részévé tenni az állatvédelem nagyszerű keresztény hagyományait Remete Szent Antaltól Szent Gertrúdon át Assisi Szent Ferencig, Tom Regan-ig.

4. Bevezetni az állatvédelmi ombudsman intézményét.

5. A közoktatás részévé tenni az állatvédelem elméletét, gyakorlatát, hazai és nemzetközi történetét.

6. Alapvető emberi jogként, a lelkiismereti szabadság részeként államilag elismerni az állatgyilkosság, kínzás és kihasználás mentes vegán étkezés jogát.

7. Építőipari és infrastrukturális beruházások engedélyezése esetén előzetes állatvédelmi kontroll alkalmazása.

8. Káros, erőszakos tartalomként megjelölni és tiltani megkínzott, meggyilkolt halott állatok képi megjelenítését a médiában és közösségi médiában.

9. Állatkínzás bűncselekménye esetén fegyvertartástól és mindenfajta gyermekekkel kapcsolatos foglalkozástól eltiltani a bűncselekményt elkövetőt.

10. Támogassa az adórendszer árva állatok mentését, ivartalanítását, befogadását.

11. Nyilvánítsák hungarikummá a hazánkban óriási hagyományokkal rendelkező madárvédelmet és az legyen része a közoktatásnak.

12. Kamerázzák be a vágóhidakat, tiltsák be az állatok számára pokoli kínokkal járó hosszútávú közúti szállítást.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás