A rovat kizárólagos támogatója

Jól festenek a kilátásai Lun-Lun boldog és egészséges bocsainak. Szerencsésen eltelt száz nap a panda-ikrek születése óta az atlantai állatkertben így tegnapelőtt már nevekkel is illették a bocsokat.

A névadási ceremónia folyamán ’Kölyök A’ és ’Kölyök B’ immár ’Ya Lung’ és ’Xi Lung’ megnevezéssel lehetett gazdagabb. Ők ketten Lun-Lun óriáspanda nőstény bocsai, aki mindössze 100 napja adott életet kicsinyeinek. A ’Ya’ elegánsat jelent, a ’Xi’ pedig annyit tesz; boldog – állítják az állatkert munkatársai. „Izgatottan jelentjük be e két szépséges és jelentőségteli nevet, amivel ezt a két egészséges, gyorsan növekvő 100 napos óriáspanda kölyköt illethetjük” – jelentette be Raymond King az Atlantai Állatkert igazgatója. Óriás panda ikrek Atlantában: Ya Lun (bal) és Xi Lun (Jobb) összeölelkezik

 

 

 

Az elnevezésben az állatkert a közvéleményre támaszkodott, amely a hét név-párból álló szavazási listáról 23.000 szavazatot adott le erre a párosra. E neveket az állatkert állatvédelmi partnere – a Kínai Changdu városának Panda-kutató állomása – javasolta.
Megemlékezve kínai örökségükről – Amerika jelenlegi egyetlen panda-ikreit – a 100 napos névadási ceremónián ősi kínai nevekkel illették; ezzel is jelezve a kicsik túlélési esélyeinek valószínűségét. A rózsaszín, csupasz és tenyérnyi kis ikrek születésükkor anyjuk mindössze 900-ad részét tették ki. Ma azonban már súlyos kilókkal bíró szőrcsomókká lettek, akik rendre teljesítik a rájuk váró összes kihívást (mostanság éppen járni tanulnak) – állítják az állatkert gondozói, akik blogolnak is a testvérpár mindennapjairól.
 

További videók és fotók a huffingtonpost.com-on.

A nyilvánosság elé még legalább egy-két hónapig nem fognak kikerülni, de az állatkert már osztott meg fotókat és videókat is az ikerekről. Sőt, még élő adásban is mutatják őket weblapjukon, az ún. ’panda-kamerán’. Az ikreknek 5 idősebb testvére van, akik mind az állatkertben születtek. Ők ma Chengdu városában laknak.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek