A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: rtl.hu

A fagyasztóban rejtegette a lopott, veszélyeztetett galápagosi óriásteknőst a tolvaj, kisstílű lépése buktatta le. A ritka hüllők mellett könyvritkaságokat is lopott.

Eltűnt két veszélyeztetett galápagosi óriásteknős, valamint több ritka könyv és képregény Florida államban. A hatóságok azután akadtak a tolvaj nyomára, hogy az – nem túl okosan – az intereneten, az eBay-en próbálta eladni zsákmánya egy részét, írja a Tampa Bay Times.

A 46 éves férfi feleségével, egy 29 éves nővel konspirálhatott az ügyben. Amikor a rendőrök átkutatták a házukat, az egyik óriásteknősre holtan találtak a pár fagyasztójában, míg a másik a kertben volt. A teknősök egyenként nagyjából tízezer dollárt élnek, és még tavaly novemberben tulajdonították el őket.

Az állatokat egy állatkertből lopták el, ahol egy tenyésztőprogram keretein belül születtek, amely a veszélyeztetett faj megmentésére irányul. Már csak azért is óriási felelőtlenség ilyen állatokat eltulajdonítani, mert azok különleges étrendre és környezetre szorulnak, hogy túl tudjanak élni.

A pár által ellopott könyvek szintén többezer dollárt érnek egyenként.  A párnak több betörés miatt kell bíróság elé állnia.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás