Hirdetés
MTI/APA

Első ízben költöztek gorillák egy osztrák állatkertbe. Két évig tartó építkezési munkálatok után egy hete négy úgynevezett síksági gorilla ismerkedik új otthonával a Wels melletti Schmiding zoológiai kertjében.

A négy “fiatalember” nagyon gyorsan megszokta új környezetét és immár nagyon jól érzi magát 1600 négyzetméteres otthonában – jelentette ki Andreas Artman, az intézmény igazgatója az osztrák hírügynökség tudósítójának.
A négy ifjú – kettő a stuttgarti, a másik kettő pedig a müncheni állatkertből – a szó szoros értelmében “állatkerti luxuskörülmények” közt él Schmidingben. Tetszésük szerint tartózkodhatnak klimatizált trópusi házban mesterséges ködben és vízesések között, vagy a szabadban, ahol fára mászhatnak. Pihenésükre földalatti hálóhelyiségek állnak rendelkezésükre, mindegyikük saját fülkével és benne kényelmes ággyal rendelkezik.
A majmokat – mutatott rá Artman – eredeti életterükben, Közép-Afrikában kipusztulás veszélye fenyegeti. Senki nem szavatolhatja, hogy harminc év múlva léteznek még szabadon élő gorillák. Ez is egyik oka annak, hogy Schmidingben természethű életteret teremtettek a számukra.
2004. március 16.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás