A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: 444.hu

A kemény tavaszi visszaesés után gyorsan jön fel újra az üvegházgáz-kibocsátás. Kínában, ahol a vírus a járvány a leghamarabb kezdődött, már májusban visszatértek a járvány előtti kibocsátási szintre.

Ahogyan egyre több ország lazítja vagy szünteti meg a koronavírus miatt elrendelt korlátozásokat, úgy emelkedik újra – és gyorsuló ütemben – a bolygó üvegházgáz-kibocsátása. A New York Times adatközlő cikke szerint a kibocsátás még most sincs a 2019-es szinten, de a különbség már 5 százalék alatt van, holott áprilisban, a lezárások csúcsán 17 százalékos is volt a fosszilis tüzelőanyagokból eredő üvegházgáz-kibocsátás csökkenése.

Kínában, ahol a vírus a járvány a leghamarabb kezdődött, már májusban visszatértek a járvány előtti kibocsátási szintre, igaz, most egy újabb góc miatt arra kérték a hatóságok a pekingieket, hogy maradjanak otthon.

A legjelentősebb a közúti és vízi közlekedés kibocsátáscsökkenése volt, miközben a vírus alatt a háztartási jellegű kibocsátás enyhén növekedett, hiszen sokkal többen és többet voltak otthon. Via 444.hu.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek