A rovat kizárólagos támogatója

2021 decemberében az Európai Ökológiai Közgazdaságtani Társaság (ESEE – European Society for Ecological Economics) új tagokat választott, és 2022 januárjától az egyik alelnöki tisztséget egyetemünk docense, Köves Alexandra töltheti be.

Az ökológiai közgazdaságtan egy olyan több tudományágat felölelő kutatási irány, amely a gazdaságot a társadalomba és az ökológiai környezetbe szorosan beágyazott területként kezeli, és a közgazdasági gondolkodás reformációját sürgeti a környezeti fenntarthatóság és a társadalmi igazságosság érdekében.

A tudományterület alapjait az 1970-es években fektették le, intézményesülése 1989-ben történt meg a Nemzetközi Ökológiai Közgazdaságtani Társaság (ISEE – International Society for Ecological Economics) és az Ecological Economics tudományos folyóirat megalapításával.
Az Európai Ökológiai Közgazdaságtani Társaság az ISEE európai kutatókat magában foglaló ága, amelyet 1996-ban hoztak létre.

Köves Alexandra podcast csatornája a Zöld Egyenlőség


Harmóniában a természettel, avagy hogyan tud csatlakozni minél több ember a zöld gondolathoz?

Habár még nem elegen, de évről-évre egyre többen tartják fontosnak a természet védelmét. Már nemcsak régivágású mozgalmárok, természetbúvárok, de a kultúrából, gazdaságból, egyházakból érkező emberek állnak az élére fenntarthatósági kezdeményezéseknek.

Jobbról balra: Hartmann Johanna, Székely János, Köves Alexandra, Lányi András, és Éger Ákos moderátor. fotó: Sarkadi Péter greenfo

Ahányan vagyunk, annyi motiváció és terv is, hogyan mentsük meg a világot. A különböző irányokból érkező szakemberek tartottak panelbeszélgetést augusztus utolsó hétvégéjén Keszthelyen a Georgikon Campus Konferenciatermében a Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek 30. Országos Találkozóján.
Az itt készült greenfo podcast egyik résztvevője Köves Alexandra volt. 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás