Hirdetés

Az Európai Zöld Párt (EGP) ismételten kifejezte, hogy Karácsony Gergelyt támogatja a főpolgármesteri címért való versenyben, nem a tagpártjuk jelöltjét, Vitézy Dávidot. Európa városvezetői kiálltak Karácsony Gergely mellett.

„Az Európai Zöld Párt Európa-párti és demokráciapárti mozgalomként elkötelezett a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor szélsőjobboldali, Európa-ellenes és populista rezsimje elleni küzdelemben” – írják. Úgy vélik, hogy Karácsony második győzelme elengedhetetlen a magyarországi Európa-párti és demokratikus mozgalom megerősödéséhez.

„Az egyik magyarországi tagpártunk, az LMP – Magyarország Zöld Pártja döntése, hogy Vitézy Dávidot, Orbán Viktor előző kormányának volt államtitkárát támogatja budapesti főpolgármester-jelöltként, e célok elmaradását kockáztatja” – írták a közleményben.

A párt elhatárolódott az LMP döntésétől, és elővigyázatosságból már áprilisban felfüggesztette a politikai együttműködést a rendes magyar tagpártjával az európai parlamenti, valamint a magyarországi önkormányzati választási kampány idejére.

A telex szerint az EGP emellett „elítéli az Orbán-rezsim Karácsonnyal szembeni megfélemlítési kísérleteit”. A főpolgármester otthonában május végén lezajlott házkutatás idején szerintük a magyar titkosszolgálat politikai, érzékeny és bizalmas adatokat gyűjtött, amelyek egy demokráciában soha nem kerülhetnek a titkosszolgálatokhoz.


Európa városvezetői Karácsony Gergely mellett

Támogatói levelet jutatott el Karácsony Gergely főpolgármesterhez 12 európai város és főváros vezetője. A levélben Budapest jelenlegi városvezetése és a magyar fővárosban tapasztal fejlődés mellett. Kifejezik továbbá azt a meggyőződésüket, hogy Budapest fejlődését egy következő Karácsony-ciklus szolgálná a leginkább.

Támogatói nyilatkozat Karácsony Gergely főpolgármester részére

Mi, alulírott főpolgármesterek ezúton határozott támogatásunkat nyilvánítjuk ki Karácsony Gergely főpolgármester mellett a közelgő magyarországi önkormányzati választásokon. 

Karácsony Gergely főpolgármester példátlan elkötelezettségről és bátorságról tett tanúbizonyságot, amikor felszabadította Budapestet a magyar kormánypárt, a Fidesz önkényuralmi uralma alól. Az Orbán-kormány büntető pénzügyi intézkedései ellenére Karácsony Gergely főpolgármester kitartott a demokrácia, az emberi jogok és a jogállamiság iránti elkötelezettsége mellett. 

Karácsony főpolgármester vezetése alatt Budapest figyelemre méltó átalakuláson ment keresztül, a fejlődés és a polgárok szerepvállalásának útmutatójává vált. A fenntarthatóság elkötelezett szószólójaként Karácsony Gergely főpolgármester bátor kezdeményezéseket hajtott végre a fenntartható mobilitás előmozdítása, a zöld területek bővítése, valamint egy élhetőbb és környezetbarátabb város megteremtése érdekében minden lakos számára. 

Szolidárisak vagyunk Karácsony Gergely főpolgármesterrel és teljes támogatásunkat biztosítjuk újraválasztási kampányához. Hiszünk abban, hogy víziója, integritása és Budapest és lakói jóléte iránti elkötelezettsége őt teszi a legjobb jelöltté arra, hogy a várost előrevigye.

Anne Hidalgo, Párizs főpolgármestere
Matúš Vallo, Pozsony főpolgármestere
Andriy Sadovyi, Lviv polgármestere
Philippe Close Brüsszel polgármestere
Jaume Collboni, Barcelona polgármestere
Grégory Doucet, Lyon főpolgármestere
Giuseppe Sala, Milánó polgármestere
Roberto Gualtieri, Róma főpolgármestere
Jeanne Barseghian, Strasbourg polgármestere
Erion Veliaj, Tirana főpolgármestere
Rafał Trzaskowski, Varsó főpolgármestere
Tomislav Tomašević, Zágráb főpolgármestere

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás