Hirdetés
Reuters

A spanyol közszolgáltató vállalat, az Iberdrola spanyolországi és portugáliai szélparkokat vásárol a Gamesától 566 millió euró értékben, s ezzel világelsővé válik a megújítható energetikában.

Az Iberdrola közölte, hogy az üzlet révén képessé válik annak a célnak elérésére, ami 2004 végére 3100 megawattban jelölte meg az általa üzemeltetett megújítható energia kapacitást – és ez több, mint bármelyik versenytársáé.

Az Iberdrola bejelentette, hogy megvásárolt egy 250 megawatt kapacitású portugáliai szélerőművet a Gamesa szélenergetikai csoporttól: a 310 millió eurós vételárat a szélpark működésbe lépésekor, várhatóan 2007 végén kell majd kifizetni.

A két cég portugál szélparkjaik közös fejlesztéséről is megállapodást kötött, amely minden olyan projektre vonatkozik, amelynek a hálózathoz történő csatlakozását még nem rögzíti aláírt szerződés. Az üzlet része öt – 219 megawatt összkapacitású – szélpark eladása, illetve megvétele is: az ár 256 millió euró.

A spanyol üzlet része annak a keretmegállapodásnak, melyet még 2002 szeptemberében jelentettek be, s melyben az Iberdrola vállalta, hogy 982 megawatt összkapacitású szélparkokat vásárol a Gamesától több mint egymilliárd euróért.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás