A rovat kizárólagos támogatója

A hagyományok szerint idén is a közgyűlés első napján  – azaz ma – adták volna át az akadémiai díjakat és elismeréseket, erre azonban a járványhelyzet miatt nem kerülhetett sor. Az MTA Elnöksége a tudomány népszerűsítése érdekében kifejtett eredményes újságírói tevékenysége elismeréseként Akadémiai Újságírói Díjban 2020-ban Albert Valériát részesítette.

Az MTA Elnökségének határozata szerint azonban a díjazottak nevét az Akadémia május 4-én – a közgyűlés tervezett eredeti időpontjában – honlapján közzéteszi. A díjakat a kitüntetettek a következő személyes részvétel mellett zajló közgyűlésen, a hagyományoknak megfelelő, ünnepélyes keretek között vehetik majd át. Az Akadémiai Aranyérmet idén Keviczky László, az MTA rendes tagja kapta. További akadémiai kitüntetésben tizennyolcan részesültek.

Akadémiai Újságírói Díj

Albert Valéria

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége a tudomány népszerűsítése érdekében kifejtett eredményes újságírói tevékenysége elismeréseként Akadémiai Újságírói Díjban részesítette:

Albert Valériát, az Élet és Tudomány rovatszerkesztőjét, tudományos újságírót a természettudományok újabb érdekességeinek, híreinek, a hazai kutatóintézetek, egyetemek és múzeumok eredményeinek a nagyközönség számára is érthető formában történő közvetítéséért, a földtudományi, biológiai és agrártudományi cikkek terén végzett közel harmincéves szerkesztői munkájáért.

Kolléganőnknek a greenfo is szívből gratulál!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás