A rovat kizárólagos támogatója

„Hullámtér rendezése” során tarvágással irtottak ki Tiszaugnál egy tájvédelmi körzetben található, a Natura 2000 hálózat és az Országos Ökológiai Hálózat részét képező, Tisza-menti idős ártéri ligeterdőt. Mivel a fakivágások módja a kiadott engedélyben foglaltaknak sem felelt meg, az LMP feljelentést tesz.

Már az önmagában is elfogadhatatlan, hogy ilyen súlyosan természetromboló és elavult módszerekkel képes csak fellépni a vízügyi ágazat az árvizekkel szembeni védekezés esetén, mindezt akkor, amikor minden erőnkkel az ökológiai válság megfékezéséért, és a biodiverzitás vészes csökkenésének megállításáért kellene küzdenünk. A megvalósult fakivágások módszere ráadásul a kormányhivatal illetékes főosztálya által kiadott engedélyben foglaltaknak sem felelt meg. Ezért Schmcuk Erzsébet, az LMP társelnöke feljelentést tesz az ügyben – áll a párt közleményében.

Egyben a zöld párt azt is elvárja, hogy végre legyen politikai felelőse is annak, hogy a természetvédelmi intézményrendszert annyira szétverték, hogy a klímaváltozáshoz való sikeres adaptációnk szempontjából kiemelten értékes területeinket is képtelenek megvédeni.

Az ügy részletei ebben a cikkünkben: Tiszai erdőirtás csörte: WWF Magyarország – Országos Vízügyi Főigazgatóság 2:1

 

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek