A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Sallai R. Benedek szerint nem öncélúan kávézgatott Bitay államtitkár Mészáros Lőrinccel, hanem bűncselekményt készítettek elő. A képviselő több hasonló ügyről tud, ezért feljelentést tesz.

Bűncselekménnyel vádolja a földművelésügyi tárca államtitkárát az LMP országgyűlési képviselője. Sallai R. Benedek szerint Bitay Márton Örs felügyelete alatt milliárdosoknak játsszák ki a magyar földet, az LMP-s politikus ezért hivatali visszaélés miatt feljelenti az államtitkárt – hangzott el az ellenzéki politikus mai sajtótájékoztatóján.  

Sallai R. Benedek arra hívta fel a figyelmet, hogy az államtitkár felügyelete alatt álló Nemzeti Földalapkezelő Szervezet vezetője, Nagy János visszavonta egyes területek árverésre bocsátását. Olyan földekét, amelyek az LMP politikusa szerint fideszes nagyvállalkozók bérleményei, ám nem tudnák megvenni, hiszen családtagjukkal együtt már megszerezték a lehetséges birtokmaximumnak megfelelő területeket.  Sallai R. Benedek kijelentette: a Mészáros Lőrinc és családjának, valamint a „kishantosi biogazdaságot tönkretevő" Mezőfalvi Mezőgazdasági Zrt.-nek is kedvez a „konspiráció", amely miatt más nem szerezheti meg a földeket.

Rámutatott arra is: az árverések visszavonása éppen aznap történt, amikor sajtóhírek szerint az államtitkár egy fővárosi kávéházban találkozott a felcsúti nagyvállalkozóval.

Sallai R. Benedek gyomorforgatónak ítélte azt az arroganciát, ahogyan a földárveréseket kezeli a kormány, ezért az államtitkár mellett Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter távozását is követelte.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek