Hirdetés
KVVM sajtóközlemény

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium nagy figyelemmel fogja tanulmányozni azt az jelentést, amelyet Lenkovics Barnabás, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa készített a mecseki Zengő hegyre tervezett radarállomással kapcsolatban.

Az országgyűlési biztos által indított vizsgálat megállapításait összegző dokumentum a minisztériumba még nem érkezett meg, ezért a tárca csak a jelentés kézhez vételét követően, annak tartalmát részletesen megismerve tudja saját álláspontját érdemben kialakítani, az abban foglalt és a minisztériumot érintő észrevételekről.

Persányi Miklós miniszter ugyanakkor már korábban egyértelműen hangot adott annak a véleményének, hogy természetvédelmi szempontból kívánatos a Zengő helyett egy új, természetkárosodással nem fenyegető helyszínt találni a lokátor-állomásnak. Eközben körültekintően kell eljárni, figyelemmel a honvédelmi érdekekre is. Mint ismeretes, Medgyessy Péter miniszterelnök úgy döntött, hogy a radarállomás helyszínével kapcsolatos problémákat egy független szakértőkből, tudósokból álló munkabizottság vizsgálja meg, s tegyen javaslatot a lehetséges megoldásra. A testület tevékenysége során hasznosíthatja majd az ombudsman jelentését is.

Kapcsolódó anyagok:

Ombudsmani állásfoglalás Zengő-ügyben

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás