A rovat kizárólagos támogatója

“Amikor megértjük, hogy minden el fog fogyni, mindenből egyre kevesebb lesz, akkor arra kétféle választ lehet adni: az egyik, hogy mentsük az embereket – ez a mi válaszunk –, a másik, ha mindenből kevesebb lesz, az az enyém.” Ácsné Éva.

Jávor Benedek a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ és Népfőiskolán járt Ácsné Évánál. Bár a Fidesz elvette Éváéktól a kishantosi ökológiai mintagazdaság területének nagy részét, ők továbbra is dolgoznak, és oktatják a fenntartható gazdálkodás mikéntjét.

A nyitóképen Jávor Benedek a kishantosi híres ökológiai mintagazdaság vezetőjével, Ácsné Évával, mögöttük egy 250 évnél is idősebb tölgyfa látható. Bár a kormány elvette a biogazdaság nagy részét, de szerencsére Éváék nem adták fel a munkát!

Az Orbán személyes pitiáner politikai bosszújából kinyírt Kishantosi Vidékfejlesztési Központról sokszor írtunk az elmúlt években.

9 éve, hogy 2014. április 12-én elindultak a traktorok a kishantosi földeken, hogy elpusztítsák a 452 hektáros ökológiai mintagazdaság növényeit. 22 év munkája, 117 millió forintos érték és egy pótolhatatlan szakmai, tudományos érték veszett el Orbánék bosszúja miatt.  Halál Kishantosra – annyi az ökológiai gazdálkodás fellegvárának

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás