Hirdetés

A zöldhatóságot gyakorlatilag lenullázták az elmúlt 13 évben, a még megmaradt természetvédelem a nemzeti parkra tehető, ahol most nem megerősített hírek szerint 135 munkatárstól válnának meg. Parkjaink éves költségvetése kb. 20 milliárd forint, nemrég Orbán Viktor veje, Tiborcz István ingatlanalapjaiba 58 milliárd forintot játszott át az állam.

A parlamentben Nagy István agrárminisztert kérdezte Szabó Rebeka, a Párbeszéd – ZÖLDEK társelnöke, országgyűlési képviselője, hogy igaz-e az, hogy a 135 munkatársat bocsájtanának el a nemzeti parkoktól.  Farkas Sándor parlamenti államtitkár válaszában csak ködösített, és többszöri kérdésre sem adott egyértelmű választ, hogy egy nem nyilvános kormányhatározattal utasították a nemzeti parki igazgatóságokat, hogy építsék le az állományukat.

Nemzeti parkjaink éves költségvetése kb. 20 milliárd forint, ebből a parkok saját bevétele 6,5 milliárd. Összehasonlításként pár hete Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak az ingatlanalapjaiba 58 milliárd forintot játszott át az állam.

A Párbeszéd – ZÖLDEK konkrét adatigényléssel fordul az agrárminiszterhez, hogy tényleg egy nem nyilvános kormányhatározattal utasították a nemzeti parki igazgatóságokat a leépítésre, ill. az ombudsmanhoz fordulnak, mert szerintük sérül a természet védelmének eddigi szintje, és sérül az alaptörvényben lefektetett  visszalépés tilalma.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás