Hirdetés

Magyarország kormánya online párbeszédet indít zöld ügyekben, mit jelent számukra a környezetvédelem, az újrahasznosítás, az elektromobilitás támogatása vagy Magyarország zöld területeinek további növelése. Beindult a zöld választási kampány is.

Mindezt Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott ma egy Facebook-videóban jelentette be. Nyitrai szerint „a baloldallal ellentétben a kormány nemcsak beszél a környezetvédelemről, hanem tesz is érte” (Kérdés, hogy ebből mit nem láttunk az elmúlt 12 évben).

A 12 kérdésből álló kérdőívet november végéig lehet kitölteni a zold.kormany.hu weboldalon.  (Rosszmájúak szerint itt akár a Kubatov listát is aktualizálhatjuk önkéntesen adatainkkal)

Nagy István agrárminiszter a videóban azt hangsúlyozta, hogy teremtett világunkért felelősséggel tartozunk, írja az MTI. Ezért is hirdették meg az Országfásítási Programot, amelyhez egyre többen csatlakoznak. Az élhetőbb környezet megteremtéséért a fával borított területek nagyságát a jelenlegi 24-ről 27 százalékra növelik.

Magyarország kormánya elkötelezett a természeti kincseink megőrzése mellett – emelte ki. Hozzátette: nemzeti parkjaink a fejlesztéseknek köszönhetően egy évtized alatt 320 ezer hektáron javították a természeti környezet állapotát. Az agrárminiszter szintén arra kér mindenkit, hogy vegyenek részt az elindított társadalmi párbeszédben.

Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai minisztérium államtitkára azt mondta, hogy a kormány a szavak helyett a konkrét cselekvést választotta a klímavédelem kérdéskörében.

A felmérésben egyebek között a hulladékok újrahasznosításáról, a napelemek telepítésének és az elektromos közlekedés állami támogatásáról, a faültetési program folytatásáról, a gyermekek környezettudatos neveléséről, a nagy szennyező cégek klímavédelmi költségeinek megfizetéséről mondhatják el véleményüket a kitöltők – beszélt a részletekről az államtitkár.

Igaz a mindent lebetonozó – a német autóipar, az orosz és kínai befektetőknek a nemzetet eladósító – antizöld Orbán kormány környezet és természet pusztításairól, pl. nagy tavaink tönkretételéről nem esik szó a nyolván sok közpénzbe kerülő “inzultációban”.

Emlékszünk még a 2019-ben indított zöld konzultációra, melyről akkor a kormány mélyen hallgatott

Egyébként az online konzultációk nem valami megbízhatóak. A nemzeti konzultációkat tömegével kitöltő két robotprogram ügyében is nyomoz a rendőrség. Az egyik a most futó konzultációnál lépett működésbe, a másik a tavalyinál, de annál az ügyet a vádemelés előtt visszadobta az ügyészség. Előbbi esetben egy robotprogram automatizálva, tömegesen töltötte ki a kormányzati honlapon is elérhető, augusztus 25-én záruló nemzeti konzultációt. Ebben a kormány olyan korábbi, örökzöld témákat vett elő, mint a migráció elleni fellépés, a Brüsszel elleni szabadságharc, a melegellenesség és persze Soros György.

A nemzeti konzultációk javarészt irányított kérdésekből állnak, amelyek előre sugallják a választ, és/vagy a kérdés megfogalmazásában a kormány (követendő) álláspontját. A kérdések gyakran vonatkoznak olyan témákra, amelyekben a kormány már döntött, vagy olyanokra, amelyekben nincs is szükség semmilyen intézkedésre. A válaszok jellemzően kellőképpen általánosak ahhoz, hogy a kormányon később semmiféle konkrét intézkedést ne lehessen számonkérni.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás