Hirdetés

Az utóbbi évek felfedezéseinek köszönhetően a szépségiparban egyre nagyobb szerepet kapnak a növényi őssejtek, mert rájöttek, hogy egyes növények bizony speciális tulajdonságokkal bírnak. A szépségiparban alkalmazott növényi őssejtekben ugyanis egészséges antioxidánsok működnek.

A növényi őssejtek

A bőrsejtek olyan fantasztikusak, hogy képesek idővel teljes mértékben megújítani saját szerkezetüket. Ennek köszönhetően pedig kellőképpen felfrissülnek. Ám ahogy telnek az évek, ez a folyamat egyre lassul. A lassulást pedig tovább fokozzáka környezeti hatások, amelyekkel káros anyagok jutnak be a szervezetbe. Ilyen káros környezeti hatásként említhető a nem megfelelő táplálkozás, a dohányzás vagy az erős UV sugárzás. Mindezek hatására szabadgyökök keletkeznek, amelyek pedig hatalmas veszélyt jelentenek a bőrsejtek számára, főként azok egészségére. Ezek a szabadgyökök ugyanis állandó jelleggel azon munkálkodnak, hogy oxidálják a sejteket, vagyis öregítsék a bőrt. A növényi őssejtekben található antioxidánsok azonban sikeresen semlegesítik ezeket a szabadgyököket, és képesek visszaállítani a sejtek egészséges állapotát. Így az őssejteket tartalmazó kozmetikumok óriási segítséget jelentenek a ráncok elleni és a bőr fiatalságának megőrzéséért vívott harcban.

Bársonyosan ragyogóvá varázsolják a bőrt, korrigálják a bőrsejtek működésében fellépő rendellenességeket. A Helia-D egyik csodafegyvere a nők számára a Helia-D Professional termékcsalád egyik tagja, például a Helia-D Professional Szatmári Szilvás Nunatak Őssejtes Feszesítő krém, amely a Törpe szappanfű (Saponaria Pumila) őssejtjeit tartalmazó kivonattal készül. A kozmetikum hatóanyagai révén ragyogóan és szabad szemmel is láthatóan rugalmasabbá és feszesebbé varázsolja a bőrt. A termékcsaládhoz tartozó kozmetikumok alkalmazása érzékeny bőrűek számára is ajánlott.

Növényi és emberi őssejtek – hol a különbség?

Működésükben sok tekintetben hasonlítanak, az őssejtek ugyanis hasonló feladatokat látnak el az emberi bőr és a növény esetében is. Az arckrém által az emberi bőrbe jutó őssejt támogatja a bőrsejteket, mégpedig az egészséges működésében.

Az őssejtek élénkítő hatással bírnak a kollagén és elasztin termelődésre. Míg a fiatal bőr bővelkedik elasztin rostokban és kollagénben, addig sajnos az öregedő bőrben már jóval lassan tempóban termelődik ez a két fehérje. Előbbi a bőr rugalmasságát biztosítja, utóbbi pedig a bőr szerkezetéért felel. Az őssejtet tartalmazó kozmetikumok élénkebbé varázsolják a bőr szintézisét, és lassítják az újabb ráncok megjelenését.

A Helia-D már erősen ráncosodó bőrre is kínál megoldást. A Helia-D Professional Alma Őssejtes Ránctalanító arckrém gyengíti a már kialakult ráncok mélységét, és emellett hatékonyan regenerálja az arcbőrt.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás