A rovat kizárólagos támogatója

A felnőttek hajlamosak maguknak kevésbé jó minőségű cipőt vásárolni, ha az ára nagyon kedvezőnek tűnik. Persze az esetek jelentős többségében kiderül, hogy nem volt jó ötlet, mert az alacsony ár gyenge minőséget is takar. Azonban amikor a gyermekünknek vásárolunk, keressük a legjobb minőséget, és igyekszünk meghozni a legjobb döntéseket is. Ebben a cikkünkben adunk néhány tanácsot, hogy mire érdemes odafigyelni, ha a gyermekünknek télire bakancsot szeretnénk vásárolni.

 Bakancs vagy hótaposó?

 Az utóbbi években országunkban a téli hóesés jóformán ritkaságszámba megy, ezért is kérdéses, hogy egyáltalán van-e szükség hótaposóra, vagy elég egy melegebb bakancs is. A hótaposó viselése akkor ajánlott, ha nagyon sokat esik a hó, vagy rendszeresen járunk pl. a hegyekbe síelni vagy szánkózni. Ha nem, és csak a ház előtt fog szánkózni a gyerek, mikor esik végre egy kis hó, akkor bőven elég egy téli bakancsot beszerezni a lifestyleshop.hu-ról.

 Legyen egy mérettel nagyobb, mint amekkora szükséges

 Vannak, akik eleve egy számmal nagyobb cipőt vesznek, hiszen a gyerekek lába igen gyorsan tud nőni, és vannak, akik fontosnak tartják, hogy mindig a megfelelő méretű cipő legyen a kis lábakon. Azonban ha télire választunk bakancsot, erősen ajánlott egy számmal nagyobbat venni, ha hidegebbre fordul az időjárás, egy plusz vastag zoknival még beférjen a láb a bakancsba.

 A vízállóság fontossága

 Ősszel és télen sem ritka a csapadék, ráadásul vannak olyan gyerekek, akik hatalmas élvezettel ugranak vagy gyalogolnak egy-egy nagyobb pocsolya közepébe. Ezért jobb, ha olyan cipőt szerzel be, amelyik vízálló. Hiszen egyrészt a víztaszító képességnek köszönhetően nem fog átázni a cipő és ezáltal hamar tönkremenni, másrészt értelemszerűen a gyerek lábát is jobb szárazon tartani, így jóval kisebb az esélye annak, hogy megbetegszik. Ha eleve olyan cipőt veszel, aminek a felső részét gyárilag vízlepergető réteggel kezelték, akkor nincs dolgod, de ha nem, ajánlott impregnálóval lekezelned a tiszta cipőt alkalmanként.

 Mire figyeljek még?

Fontos, hogy olyan cipőt válassz, ami légáteresztő anyagból van, hogy ne izzadjon bele a gyerek lába. Továbbá a bakancs talpára is vess egy pillantást vásárlás előtt: ha sima a talpa, akkor csúszik, ami eléggé balesetveszélyes a jeges hónapokban. Ezért ügyelj rá, hogy lehetőleg dombornyomott, csúszásmentes talppal legyen ellátva a lábbeli.

 Fontos a divat?

 Épp úgy, ahogy a felnőtteknél is megvan mindennek a maga divatja, a gyerekek körében is szóba kerül olykor, hogy kinek milyen menő a cipője. Minél idősebb a gyerek, ez a téma annál inkább kerül előtérbe, ezért vegyük figyelembe a gyermekünk igényeit, hogy milyen lenne az a téli bakancs kinézetre is, amelyikben ő jól érzi magát.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás