A rovat kizárólagos támogatója

Felháborított a televízióban hallott hír, miszerint Herényi Károly MDF-es képviselő kezdeményezni akarja magánszemélyek részére is a balatoni motorcsonakázás törvényi engedélyezését.

Már jelenleg is túlzásnak tartom az óriásira duzzadt számú vitorlás közlekedését a Balatonon indokolatlanul használt csónakmotorokkal. Személyes tapasztalataim vannak arról, hogy pl. a Michigen-tavon, amely pedig összehasonlíthatatlanul nagyobb a Balatonnál, mit jelent a motorcsónakok elszaporodása a fürdőzni szándékozók szempontjából. Sajnos a legkorszerűbb motoroknak is van kipufogógáza, amely a víz felszínén elterülve lehetetlenné teszi a fürdőzést, úszást, sőt a parton való tartózkodást is. Arról már nem is beszélek, hogy a tó élővilágában ez milyen pusztítást okozhat.
Ha a képviselő úr szeretné a jachtját mutogatni, akkor javaslom neki a Dunát, vagy valamelyik tengert, bár én minden élőviztől szeretném távoltartani az ilyen politikusokat.
Kérlek benneteket, hogy próbáljuk megakadályozni a képviselő úr kezdeményezésének sikerét mindnyájunk és a következő generációk érdekében is.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás