A rovat kizárólagos támogatója

Mit tehetnek nagy tavaink partjának önkormányzatai a tópartok egészségesebb megmaradásáért? Milyen jogi lehetőségeik vannak, ha szembeszállnak a NER ingatlanmaffiájával?

Ehhez ad tanácsokat a Balatoni Zöld Minimum, melyet a Nagy Tavak és Vizes Élőhelyek Szövetsége, és a Társaság a Szabadságjogokért közösen készített el.
Sarkadi Péter szerkesztő még az önkormányzati választások előtt pár nappal beszélgetett Kun Zoltánnal a Nagy Tavak és Vizes Élőhelyek Szövetsége elnökével a Balatoni Zöld Minimum mellett a Fertő-tó és a Tatai Öreg tó helyzetéről, no és arról is, hogy paradigmaváltásra van szükség az európai öreg erdők megítélésében.

A hivatalos adatok szerint ma a kb. 2 millió hektár erdőterületből 347(!) hektár természetes erdő van hazánkban. A természetszerű erdő az állomány kb. 20%-a.
A magyar erdők fele ültetvény, negyede akác.

A Kun Zoltán által említett cikk A Paradigmaváltás az európai öreg erdők megítélésében címmel már elérhető a greenfo blogoldalán.

 

A 2020 április 22-én, a Föld Napján indult podcastunk adásait meghallgathatja Soundcloud oldalunkon, elérheti az anchor megosztón keresztül több alkalmazásban (breaker; google podcast; overcast; pocket cast; RadioPublic; ezekben fel is iratkozhat ránk)

Greenfo podcastok a Spotify-on Greenfo podcastok az iTunes-on

Podcastunk RSS-csatornája itt található.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás