A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: EMLA FB

A Parlament a tegnapi napon ismételten Dr. Bándi Gyulát választotta meg az alapvető jogok biztosának a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettesévé. Bándi Gyula a Magyar Tudományos Akadémia doktora, korábban az Országos Környezetvédelmi Tanács elnöke volt, 2017 óta ombudsmanhelyettes.

Az alapvető jogok biztosa a jelenlegi szószólót javasolta – 2023. február 22-vel kezdődően – újabb hat évre a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettesének az Országgyűlés Elnökéhez november végén benyújtott kezdeményezésében. A jelöltet 2022. november 29-én az Országgyűlés Igazságügyi, valamint Fenntartható Fejlődés Bizottsága egyaránt meghallgatta és megválasztását ellenszavazat nélkül támogatta.

A Parlament jelenlévő tagjai 2022. december 7-én titkos szavazás keretében 163 igen és 4 nem arányában, 0 tartózkodás mellett – az érvényes megválasztáshoz szükséges 2/3-os arányt, azaz 133 szavazatot messze meghaladva, széles támogatottsággal – Dr. Bándi Gyulát megválasztották a jövő nemzedékek szószólójává.
A szavazást követően sor került az eskütételre és az esküokmány aláírására is.

A szavazásra való felhívás 17:49:32-nél, a titkos szavazás eredményének kihirdetése 19:13:00-nál, az eskütétel 19:22:25-nél kezdődik.

Nyitókép: Bándi Gyula a zöld szervezetek Országos találkozóján 2017 Csillebérc  fotó: Sarkadi Péter greenfo

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek