A rovat kizárólagos támogatója

A József-hegyi barlang kezelőépületének jogcím nélküli használata ügyében ugyan jogerősen nyert a Duna-Ipoly Nemzeti Park, de a Rózsadombi Kinizsi Barlangkutató, Hegymászó és Természetvédelmi Egyesület jogellenesen maradt.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság vagyonkezelésében lévő, a fokozottan védett József-hegyi-barlang kutatását és kezelését szolgáló (Bp. II. kerület, Józsefhegyi út 19.) épületet 2013. december 31-ig a Rózsadombi Kinizsi Barlangkutató, Hegymászó és Természetvédelmi Egyesület bérelte. A szerződés meghosszabbítására nem került sor, az Egyesület azonban többszöri felszólítás ellenére is megtagadta az ingatlan elhagyását.

Az Igazgatóságunk által, az ingatlan kiürítése iránt indított peres eljárás idén februárban az Egyesület kiköltözését elrendelő jogerős döntéssel zárult, melynek az Egyesület továbbra sem tett eleget, így Igazgatóságunk az ügyben végrehajtási eljárást kezdeményezett. Az ingatlant annak végrehajtási eljárás keretében történő kiürítését követően Igazgatóságunk saját célra kívánja használni- írta honlapján a park.

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek