A rovat kizárólagos támogatója

Történetében először, 2019. november 22-én Budapesten kötött ki a bécsi gyorskatamarán, a Twin City Liner. Ebből az alkalomból a magyar fővárosba látogatott Bécs pénzügyekért, gazdaságért, digitalizációért és nemzetközi kapcsolatokért felelős városi tanácsnoka, Peter Hanke, aki Karácsony Gergely főpolgármesterrel is találkozott.

„Bécs és Budapest találkozik“ a mottója Peter Hanke bécsi városi tanácsnok első budapesti látogatásának, amelyre 2019. november 22-én került sor abból az alkalomból, hogy a magyar fővárosba érkezett az egyébként Bécs és Pozsony között közlekedő gyorskatamarán, a Twin City Liner. Budapesti látogatása során Bécs városi tanácsnoka Karácsony Gergely főpolgármesterrel is találkozott. A találkozó során szó esett többek között a szociális lakásépítésről valamint az Airbnb és a hasonló szolgáltatások piactorzító hatásáról, a klímaváltozás ellensúlyozására tett törekvésekről, különböző szociális témákról, mint például a hajléktalanellátás, illetve a lakosság bevonásáról a különböző városfejlesztési projektekbe.

Bécs és Budapest között 2002 óta van együttműködési megállapodás érvényben, amely olyan területeket ölel fel mint a városfejlesztés, a környezetvédelem, a szociálpolitika és a kultúra. A találkozó során Karácsony Gergely budapesti főpolgármester elmondta, hogy Bécs – a világ egyik legélhetőbb városa – számos területen példakép a magyar főváros számára. A cél, hogy az elkövetkező években Budapest is zöldebb, okosabb, fenntarthatóbb és élhetőbb város legyen és Bécs útjára lépjen.  Peter Hanke bécsi városi tanácsnok a két város közötti együttműködés intenzívebbé válását valamint a tapasztalatcsere folytatását hangsúlyozta. Ahogy a Duna összeköti a két várost, a jövőben úgy mélyítik el a köztük lévő együttműködést a közös kihívások.

Peter Hanke budapesti látogatása a „Bécs és Budapest találkozik“ mottóval Budapest tetői felett megrendezett partnertalálkozón ért véget, amelyen a politikai és kulturális élet valamint a média képviselői vettek részt.

Nyitókép: Karácsony Gergely budapesti főpolgármester és Peter Hanke bécsi városi tanácsnok © Eurocomm-PR / Czabán Máté

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek