A rovat kizárólagos támogatója

2017-től akár évi 15 ezer euró támogatást is kaphatnak azok a bécsi mezőgazdasági üzemek, amelyek biogazdálkodásra váltanak. A város évente 5-7 termelőt szeretne megnyerni a környezetbarátabb módszereknek.

Az osztrák főváros területén 630 mezőgazdasági üzem működik, ezek a város területének 25 százalékán termesztenek gabonaféléket, zöldséget, gyümölcsöt és borszőlőt. Közülük több mint 30 üzem bio minősítésű, ők az összes megművelt földterület 25 százalékán gazdálkodnak. Ezzel a biogazdálkodási aránnyal Bécs az osztrák átlag felett van. Ennek ellenére a város tovább szeretné növelni a biológiailag művelt termőterületek arányát, amit a mezőgazdasági támogatási rendszer átalakításával igyekszik elérni. 2017-től két éven át akár évi 15 ezer euró támogatást is kaphat az az üzem, amelyik vállalja, hogy biogazdálkodásra tér át a hagyományosról.

Minden évben összesen 100 ezer eurót osztanának így szét, egyelőre 2020-ig. A város vezetése azt reméli, hogy évente 5-7 gazdaság vált majd környezetbarát termelési módszerekre. "Nagy örömünkre szolgál, hogy városunkban egyre népszerűbb a biogazdálkodás, amelyet a bécsiek is támogatnak. Mivel a hagyományos termelési módszerekről a biológiai gazdálkodásra való átállás nem kis költségekkel jár, Bécs városa támogatja a helyi gazdálkodókat ebben" – magyarázza Ulli Sima környezetvédelmi városi tanácsos a lépés hátterét.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek