Hirdetés

Csak tegnap reggel öt farkast terítettek le svéd vadászok. Az országban elejtett példányok száma ezzel 22-re nőtt. A hatóságok összesen 24 állat kilövésére adtak engedélyt, vagyis a vadászok már csaknem teljesítették az előírt kvótát.

A környezetvédelmi aktivistáknak nagyon nem tetszett a svéd Legfelsőbb Közigazgatási Bíróság döntése, melynek értelmében engedélyezték a farkasvadászatot. Szerintük a döntéshozók figyelmen kívül hagyták a tényt, hogy a farkaspopuláció 18 százalékkal csökkent az országban. A teljes állomány méretét 340 állatra becsülik – írja a TheLocal svéd kiadása.

Martin Kalberg, a svéd vadászmagazin, a Svensk Jakt szerzője szerint az a tény, hogy ilyen gyorsan megadták az engedélyt az állatok kilövésére, azt mutatja, hogy az állomány nincs veszélyben. A környéken a hóban követni lehet a farkasok nyomát, és valószínűleg sok lehet a környéken, mivel a vadászok rengeteg nyomra bukkantak.

Az egyik vadász szerint a farkasok veszélyt jelentenek a farmokon élő állatokra, az őzekre, a kutyákra és a szarvasokra is. Az Index szerint az Aftonblade-nek nyilatkozó vadász azt állítja, a szarvasok szinte teljesen eltűntek; ő maga látott egyet, amit farkasok terítettek le, és hagyták elvérezni.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás