A rovat kizárólagos támogatója

Vannak fontosabb dolgok a parkolásnál: többezer parkolóhely megszüntetéséről döntött a berlini vezetés. A közel 40 négyzetkilométeres központi kerületben (vagyis nagyobb területen mint a teljes pesti belváros!) 2026-ig minden negyedik utcai parkolóhelyet megszüntet a városvezetés.


A berlini városvezetés számít arra, hogy ez a folyamat sok autós felháborodását váltja majd ki, de a várost vezető koalíció úgy látja, hogy már a járvány előtt is felértékelődött a közterületen eltöltött idő iránti igény, ami az elmúlt másfél évben még sokkal fontosabbá vált. A város szeretné csökkenteni az autóknak szánt közterületet, hogy a város elsősorban a városlakók napi igényeit szolgálja ki, és így egyre biztonságosabbá váljon a gyalogosok (és azon belül is kiemelten a gyerekek) számára.

A város ugyanakkor a klímaváltozás kapcsán is fontos lépésnek tartja a parkolóhelyek megszüntetését, hisz így lehetőség lesz a közterületen zöldíteni és ezáltal csökkenti a nyaranta tapasztalható nagyvárosi hőszigetet- írta a Tagesspiegel.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás