A rovat kizárólagos támogatója

Egy mélységesen felháborító történet esett meg velem. A budaörsi Tesco áruházban található állatkereskedés előtt megállva borzasztó körülmények között tartott állatokra lettünk figyelmesek a párommal.

Zöld leguánok, szakállas agámák és víziagámák vannak kitéve a nagy terráriumba a kirakatban. A leguánok csonkított farkúak, az agámák szintén, valamint láthatóan számos egyéb betegséggel küzdenek szerencsétlen állatok. Én mint leguángazdi fogtam magam, és bementem az üzletbe kicsit érdeklődni az állatokról. Megkérdeztem, mennyiért árulják a leguánokat (merthogy ár nem volt feltüntetve a terráriumon). Erre azt a választ kaptam, hogy 18.000 Ft. Megkérdeztem, mikor hívnak hozzájuk állatrovost, merthogy nagyon rossz bőrben vannak szerencsétlenek. Azt mondták, felesleges hívniuk orvost hozzájuk, mert így is mélyen áron alul árulják őket. Ehhez hozzátartozik, hogy a kedves hölgy közölte velem, azért adják 18.000 Ft-ért a leguánokat, mert betegek, különben 47.000 Ft lenne.

Tudni kell, egy zöld leguán ára átlagosan 15.000 Ft körül van. Tehát még ha egészségesek is lennének az állatok, akkor is becsapás lenne 47.000 Ft-ot elkérni értük. Utána még megkérdeztem, hogy a KIZÁRÓLAG NÖVÉNYEVŐ zöld leguánnál miért vannak tücskök (amitől ugye köszvényes lesz az állat és rövid időn belül elpusztul). Erre már csak azt a választ kaptam, hogy “Na viszontlátásra!” . Magyarul semmit nem tudtam tenni az állatokért így civil magánszemélyként, pedig nagyon szerettem volna rajtuk segíteni. 

Ezt a borzasztó és mélységesen felháborító helyzetet minél előbb meg kell oldani, mert ezek a szerencsétlen kiszolgáltatott egzotkius állatok már nem sokáig húzhatják ott tovább. Annak idején a Fehérkereszt ligához fordultam egy ugyanilyen esettel, csak az a Campona állatkereskedéssel volt kapcsolatos. Akkor sikerrel jártunk. 

Én a www.leguanvilag.hu oldal üzemeltetője vagyok, magam is egy 3 éves gyönyörű nőstény zöld leguán gazdija, valamint megrögzött állatvédő és a leguánon kívül még jó pár állat gazdija.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás