Hirdetés

Mielőtt beütött a koronavírus-világjárvány, egyre több városban és országban kezdték el szélesebb körben használni a többször használatos műanyagokat az egyszer használatosak helyett. A környezetvédelem szempontjából üdvözítő trend azonban megtorpant, az éttermek, boltok kénytelenek az egyszer használatos műanyagok felé fordulni.

Ahogy egyre több ország újraindítja gazdaságát, az éttermek, üzletek egyre inkább kénytelenek újra egyszer használatos műanyagok, zacskók, poharak, tálcák felé fordulni a járvány újbóli terjedésének megfékezése érdekében. Azokban a városokban, országokban, melyekben élen jártak a többször használatos vagy papír-alapú (azaz újrahasznosítható) termékek bevezetésében, most megtorpant a kezdeményezés.

Sok étterem, mely korábban minimálisra csökkentette az egyszer használatos műanyagok használatát, most a kiszállítások és egészségügyi biztonsági korlátozások miatt kényszerből újra használja őket. Például a Just Salad nevű étteremlánc évente 75 ezer fonttal csökkentette műanyag felhasználását többször használatos pohárprogramja keretében, de a járvány kirobbanása után felfüggesztette a programot, és átállt kiszállításra. A Starbucks és a Dunkin szintén megszüntette többször használható bögre-programját egészségügyi okokból.

A portfolio írása szerint a legtöbb étteremnek nincs meg az arra alkalmas infrastruktúrája, hogy a többször használatos vagy komposztálható csomagolásokat használja, a problémával újra foglalkozni kell, amint a járvány levonul – vélik szakértők.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás