A rovat kizárólagos támogatója

Orvosok, tudósok és környezetvédők követelik Argentínában és Latin-Amerika más országaiban, hogy tiltsák be a Monsanto termékeit. A tiltakozás legújabb hullámában több mint 30.000 orvos és egészségügyi szakember csatlakozott a kezdeményezéshez.

A tiltakozók arra kérték az argentin kormányt, hogy a rákkeltő hatásuk miatt vonják vissza a termékek használati engedélyét.

Múlt hónapban jelent meg az Egészségügyi Világszervezet jelentése arról, hogy a Monsanto által forgalmazott, Roundup nevű termék aktív hatóanyaga, a glifozát valószínűleg rákot okoz. Ezt a vegyi anyagot más cégek is árulják Cosmo Flux, Baundap, Glyphogan, Panzer, Potenza és Rango néven.

Argentin kutatók szerint a glifozát spontán abortuszokkal, születési rendellenességekkel, bőrbetegségekkel, légzési és idegrendszeri betegségekkel is összefüggésbe hozható.  Argentínában most több mint 28 millió hektáron használják a glifozátot, és évente 320 millió literrel használnak el belőle. Becslések szerint körülbelül 13 millió ember egészségét veszélyezteti a szer használata – írta az index.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek