A rovat kizárólagos támogatója

Növényeket telepítettek a a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (passzivistái helyett) aktivistái egy ferencvárosi buszmegálló tetejére. Bécsben is van erre példa, csak ott az önkormányzat végzi a zöldítést.Miközben Budapest a parktalanítás, a zöldirtás, és a térkövezés fővárosa lett, Bécs még a busz- és villamosvárókat is beveti a felmelegedés elleni harcban: vadszőlővel futtatják be az oldalukat és a tetejüket, hogy árnyékot nyújtsanak a várakozóknak. Az újfajta utasvárók első prototípusát már át is adták. Részletek egy korábbi cikkünkben.

Zöldítés közben a forgalom zavartalan. Kép: Sarkadi Péter greenfo.hu

Talán ez is, és persze az eddigi gyakorlat is motiválta Momentumosokat, és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt aktivistáit, akik beszállva Baranyi Krisztina az ellenzék közös kerületi polgármester-jelöltje kampányába különleges buszmegállót építettek/zöldítettek Ferencvárosban.  A 15/115 vonal Lónyay – Bakáts utca sarok megállójának tetejét növényekkel ültették tele, hogy legalább ennyivel is több zöldfelület legyen a IX. kerületben.

A buszmegálló tető zöldítése finisben. Kép: Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Ferencvárosban augusztusban előválasztáson döntötte el az ellenzék, hogy ki legyen a fideszes Bácskai János polgármester kihívója. Baranyi Krisztina akkor 72 százalékkal, összesen 1464 szavazattal nyert.

Nyitókép: buszmegálló tető zöldítve. Fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt >>>

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek