A rovat kizárólagos támogatója

Karácsony Gergely Budapest Főpolgármestere az Inforádióban  azt mondta: már nyomoz a rendőrség a városligeti Biodóm ügyében, a főváros megküldte az ezzel kapcsolatos dokumentumokat. A nyomozás elindításáról a főjegyzőt is tájékoztatta a rendőrség. A főváros tavaly októberben tett feljelentést a Biodóm elszállt költségei miatt, ismeretlen tettes ellen.

Karácsony az Inforádiónak „eléggé elfuserált beruházásnak” nevezte a Biodómot, szerinte „nem volt minden rendben” a beruházással, elődjei sok hibát elkövettek. Úgy saccolt, még 15-20 milliárd forintra lenne szükség a Biodóm befejezéséhez.

Karácsony szerint fontos lenne, hogy a projekt ne álljon meg félúton; egyrészt a turizmus fellendítése miatt, másrészt az eddig elköltött rengeteg közpénz miatt. Tárgyalnak a kormánnyal a befejezésről, reálisnak tartja, hogy meg tudnak állapodni a kérdésben. A mostani elképzelések szerint a Biodóm üzemeltetése az Állatkertnél maradna.

Persányi Miklós főigazgató, Tarlós István főpolgármester és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere elhelyezi a Biodóm (Pannon Park) alapkövét a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2017. október 3-án. Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Korábban Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár felajánlotta a fővárosnak, hogy több beruházást is átvenne a kormány, ezek között szerepelt a Biodóm befejezése is.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek