Hirdetés

Ötvenmilliárd forintból Európa legnagyobb bioetanol-üzemét építheti fel Mohácson egy amerikai-ír vállalkozás. A fejlesztés ezer munkahelyet jelentene a térségben – írta az Új Dunántúli Napló.

A napilap mai számában írt arról, hogy tegnapi ülésén jóváhagyta a mohácsi önkormányzat a település és a Pannónia Ethanol Zrt. közötti megállapodást. Ezzel elhárult az elvi akadálya annak, hogy az amerikai-ír tulajdonban álló cég bioetanolt gyártó üzemet építsen Mohácson.
A tervezett beruházás mintegy ötvenmilliárd forintba kerül, megvalósításának határideje 2014. január 15.

Az üzem a cég szerint Európa legnagyobb bioetanol-előállítója lesz, ha elkészül – írta az Új Dunántúli Napló. A baranyai napilapnak Szekó József (Fidesz), Mohács polgármestere elmondta: az üzem létesítését az önkormányzat is segíti a rendelkezésére álló eszközeivel. Az új munkahelyek mellett évente 300 millió forintos többletbevételre tehet szert a város a megnövekedő iparűzési adóból. A lap értesülései szerint a gyár építésén háromszázötvenen dolgozhatnak, elkészülte után pedig hetvenöten találhatnak állásra az üzemben. Közvetve mintegy ezer munkahelyet is jelenthet a beruházás, hiszen az alapanyag, a kukorica előállítói számára is megélhetést kínálhat.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás