Hirdetés
(X)

Megvetted életed első laptopját, szeretnéd végre beüzemelni, de se kép, se hang. Esetleg a munkaeszközöd pont a legrosszabbkor mondta be az unalmast, amikor határidős munkák sorakoznak előtted? Munka után kieresztenéd a gőzt a kedvenc játékaiddal, de a géped alig mozdul? A megoldás kézenfekvő: irány a szerviz. 

Akár munkára, akár játékra használod a laptopodat, a hosszú távú működés érdekében időnként el kell végez(tet)ni rajta néhány karbantartási feladatot. De ha nincs se affinitásod, se időd a géppel kapcsolatos teendőkre, a laptop szervizekben ezeket is elvégzik.

Mitől működik egy számítógép?

Hiába a csilivili laptop, ha nincs rá telepítve operációs rendszer, el sem indul, illetve a különféle szoftverek sem telepíthetők rá. Vásárolhatsz számítógépet úgy is, hogy minden szükséges program eleve telepítve van, és neked már csak be kell kapcsolni. Ha azonban nem így veszed, ne ess kétségbe, a laptop kereskedőknél, a szervizekben percek alatt orvosolják ezeket a hiányosságokat. 

A nagyobb szervizek lehetőséget adnak arra is, hogy távoli bejelentkezéssel nyújtsanak szoftveres támogatást, így ki sem kell mozdulnod otthonodból.

Ami elromolhat… avagy Murphy mindig közbeszól

A laptopokat alapvetően mobilitásra tervezték, így jól bírják a hordozásból eredő kihívásokat, de azért ezek a szerkezetek is elfáradnak egy idő után. 

Ha sokat utazol munkaeszközöddel, akkor javasoljuk a minőségi, tartós és ellenálló anyagokból épített üzleti laptopok beszerzését, mint amilyenek az USAnotebook Lenovo Thinkpad kínálatának modelljei. Ez a notebook család legendásan híres a megbízhatóságáról, prémiumanyag-használatáról. Az innovatív mérnöki megoldások révén a Thinkpad-ek kifejezetten elegáns, mégis nagy teljesítményű laptopjai tökéletesek üzleti felhasználásra.

Az olcsóbb, általános használatra tervezett laptopok kevésbé bírják a szállításból és mindennapos használatból eredő megpróbáltatásokat, így ezek valószínűleg hamarabb mennek tönkre, illetve hibásodnak meg. De bármelyik típust is választod, banális balesetek mindkét esetben érhetik a gépet: ráömlik a kávé, leesik valahonnan, összecsukásnál véletlenül benne felejtesz egy tollat, amely összetöri a kijelzőt, esetleg eltörik a kijelzőzsanér. 

De ha nem vagy elég gondos gazdája, és nem tartod karban rendszeresen, akkor a gépbe bejutó por, állati szőrszál is okozhat problémákat, valamint számtalan egyéb hiba is történhet.

Ezekkel a meghibásodásokkal szervizhez kell fordulnod, ahol szakszerűen és remélhetőleg gyorsan megoldják a problémát.

Ha csökken a teljesítmény

Ahogy öregszik a géped, úgy csökkenhet a teljesítménye, belassulhat. De új szoftverek telepítése, használata miatt is szükséges lehet a laptop fejlesztése, a memória és a merevlemez, videókártya bővítése vagy a HDD helyett/mellé SSD beépítése.

Ha tehát a laptopod lassulását érzékeled, első körben próbáld ki a rendszerfrissítést és optimalizálást, majd ha ezek nem hoznak kellő eredményt, bízd egy szervizre a problémák megoldását.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás