A rovat kizárólagos támogatója

Asztali számítógépek vagy laptopok szinte minden háztartásban megtalálhatók, mivel manapság a mindennapos munkavégzéshez szükségesek. Azonban egy jól funkcionáló számítógépnek nagy tárhellyel kell rendelkeznie ahhoz, hogy kényelmesen elférjen minden munkához szükséges anyag. Emiatt hatékony és zökkenőmentes működéséhez szükség van SSD meghajtóra. Míg évekkel ezelőtt a HDD meghajtó volt a legpopulárisabb, és az SSD háttérbe szorult magas ára és rossz teljesítménye miatt, manapság megváltozott a helyzet.  

Napjainkban egy ilyen meghajtó már olcsóbban beszerezhető, és akár 500 GB tárhely is elérhető használatával. Az SSD meghajtók, mivel nem rendelkeznek mechanikai részekkel, ezért egyre kisebb méretben jelennek meg a piacon minden évben, azonban ez a HDD meghajtókról már nem mondható el, mivel létezik egy határ, amely alá nem csökkenhet a méretük a forgó lemezük miatt.

Mi a különbség az SSD és a HDD meghajtó között?

De mire is való az SSD vagy HDD meghajtó? Elsősorban elindítják a rendszert, információkat mentenek vagy szereznek. A HDD meghajtó lesz a legmegfelelőbb választás abban az esetben, ha sok fájlt szeretne letölteni, mint filmeket, zenéket, képeket, és nem számít olyan nagy mértékben a sebesség. Költsége alacsonyabb, mint társának, mivel az 1TB-os HDD meghajtó olcsóbb, mint az 500 GB-os SSD meghajtó.

A BestMarktnál kapható SSD meghajtókra olyanoknak van szükségük, akik a nagyobb hely mellett a magasabb sebességet is előnyben részesítik, és gyorsaságra van szükségük a mindennapos munkavégzéshez. Mindemellett kitűnő választás lehet utazók számára, mivel utazás során könnyebben és sokkal gyorsabban elromolhatnak a laptopok, de így biztonságban tudhatja az adatait.

Mit kell tudni az SSD meghajtóról?

Az SSD meghajtókat sok esetben Cloud megoldásokkal helyettesítik, mely szintén alkalmas az adatok tárolására, azonban havidíjhoz kötött és nem kézzel fogható. A méretét figyelembe véve 60 GB – 120 GB – 240 GB – 500 GB – 1000 GB – 2000 GB tárhellyel rendelkező SSD meghajtók is léteznek. Míg a legalacsonyabb pár program vagy kisebb játék tárolására alkalmas, addig a legnagyobbakat évekig is lehet adatokkal töltögetni, mire betelik.

Az SSD meghajtók nem rendelkeznek mechanikus részekkel, így semmilyen zajt sem adnak ki. Az előbbi indok miatt töredezést sem produkálnak, mivel nincsenek fizikai részeik, ezért élettartamuk és gyorsaságuk sokkal időtállóbb, mint a HDD meghajtóké. Mindemellett a meghajtó nem fogyaszt elektromos energiát, sőt növeli az energiafelhasználás hatékonyságát.

Amennyiben ön is szeretné adatait biztonságos helyen tudni, gyorsan és egyszerűen hozzáférni az információkhoz, valamint halk és kis méretű eszközön tárolni azokat, akkor keresse fel a BestMarkt weboldalát, ahol számos SSD meghajtó közül válogathat.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek