A rovat kizárólagos támogatója

Havi nettó 5 millió forintért látja el a biológiai monitoringot a területen az un. irányított alvállalkozó, akinek a szerződését a „Fertő tó barátai” csoport hozta nyivánosságra a Facebookon. Vajon hogyan lehet online ellátni a biológiai monitoringot a Fertő tavon?

Íme a „Fertő tó barátai” csoport szakértőjének, Kun Zoltánnak a bejegyzése:

Az, hogy ez pontosan milyen feladatokat jelent nem adta ki nekünk a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt., pedig kértük közérdekű adatigénylésben. Azt sem árulták el nekünk, hogy miként választották ki az alvállalkozót erre az irányított szerepre.
A havi nettó 5 millió forint a beruházás 3 éves idejével számolva összesen 180 millió forintot jelent egy nemzeti parki területen, ahol esetleg a nemzeti parki dolgozók is el tudnák látni ugyanezt a feladatot.

Ugyanez a vállalkozó egy győri munkát az alábbi kifogással utasított el: “a korona miatt eléggé elzártan él feleségével a vidéki nyaralójukban, többnyire online dolgozik.”
Arra mondjuk nagyon kíváncsi vagyok, hogy online hogyan látja el a biológiai monitoring feladatát a Fertő tavon.

Április 3-án vasárnap véleményt lehet nyilvánítani erről is..


Érdemes elolvasni a bejegyzéshez fűzött néhány kommentet is:

— “Szívesen olvasnám, néhány szakember véleményét, vajon mit csinál ez a szegény zárkózott ember? Miért is kell Gárdonyba menni egy szakemberért mikor van itt egyetemünk, a Nemzeti park, ezekben az intézményekben nem dolgoznak ilyen felkészült szakemberek. Vajon ki állapította meg a díjazását?”

— “Persze a szakértelméhez nem férhet semmi kétség! Tökéletesre sikerültek a fecske hotelek, igaz a fecskék nem értékelték, de az legyen az Ő bajuk. Ne feledkezzünk a hüllővédő hálóról sem, amit sikerült az állatok vonulási irányába letenni, és amiről nem tudunk!”

— “Kinek a pereputtyát kell ebből alkalmaznia a “szakértőnek”? Nem gondolom, hogy szívjóságból vagy akár a megrendelői vélemény alátámasztásáért fizetnének ennyit.”

Nyitókép: Fertő tó fecskementő greenpeace akció 2021 06 10. Fotó: Járdány Bence Greenpeace Magyarország

Érdemes meghallgatni kapcsolódó podcastunkat:
Mi a közös bennük: Balaton, Velencei-tó, Fertő tó, Tatai Öreg-tó. A kirándulási célpont mellett az, hogy az Orbán közeli vállalkozók sok-sok közpénzzel megtámogatott szálloda és kikötő beruházásainak helyszínei.  Milyen szabálytalanságok kísérik a természetkárosító építkezéseket?  Mit tehetnek a környezetüket és a jövőjüket féltő civilek egy antizöld kormánnyal szemben? A természeti örökségeink tönkretétele elleni harcról mesél podcastunkban a Nagy Tavak Koalíció képviseletében Kun Zoltán.  Én a végsőkig fogok küzdeni, amíg lehet!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás